Ця реформа важлива для розвитку бізнесу в Україні. Про це розповів Міхаель Саакашвілі, глава виконкому Нацради реформ.

Експерти кажуть, що процедура під'єднання зараз тривала і дорога: "Вся процедура зараз триває в середньому 300 днів. Ще й платить за все клієнт".

У Нацраді реформ впевнені, що поліпшити ситуацію можна, якщо дати можливість енергокомпаніям вкладати в розвиток електромереж і зобов'язати їх сплачувати частину вартості приєднання. Для цього треба змінити параметри стимулюючих тарифів і встановити ставку 6% замість 3%.

"Пакет законів, який ми розробили, який підтримала Нацрада, прем'єр країни, голова Верховної Ради, міністр профільний і всі проголосували за", – зазначив Саакашвілі.

Голова виконкому Нацради реформ впевнений, що спрощення приєднання – це ключ до розвитку бізнесу в Україні: "Під'єднання електроенергії. Якщо не полегшувати, а ми полегшуємо, не буде нових бізнесів. Полегшимо – будуть бізнеси. Тому треба швидко приймати".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, раніше в.о. міністра енергетики заявила, що НКРЕКП не прислухалися до позиції експертного співтовариства і учасників ринку і прийняли параметри стимулюючого тарифу, які зараз перешкоджають реформі здешевлення під'єднання до електромереж. Згідно з концепцією реформи, оператори системи розподілу повинні будуть посилювати потужності для приєднання нових клієнтів за власний кошт. Але для цього необхідно забезпечити їм достатню ставку прибутковості в новому тарифному регулюванні. Експерти вважають, що необхідно підвищити діючі 3% до 6-7%.

Відзначимо, раніше Федерація роботодавців паливно-енергетичного комплексу заявила, що НКРЕКП повинна переглянути параметри стимулюючого тарифу для операторів систем розподілу.