Український уряд готується до того, щоб з наступного тижня, з 12 жовтня, посилити карантин. Аргументують дані плани тим, що в країні різко погіршуються показники по зараження на коронавірусну інфекцію covid-19. Відомо, що вже було затверджено кілька заходів.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню Офісу Президента України.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

По-перше, на дистанційне навчання переведуть всі виші, а школярі підуть на канікули.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

По-друге, роботу всіх розважальних закладів і ресторанів обмежать до 22:00.

По-третє, заборонять масові заходи. Крім того, ряд держорганів вже видав внутрішні розпорядження по відомствах на тему "більше трьох не збиратися". Тобто заборонили будь-які збори, святкування Днів народжень тощо.

Четверте: до Ради внесено законопроєкт про посилення відповідальності за неносіння маски. Причому як для тих громадян, хто маску не носить, так і для керівників тих закладів (торгових центрів, ресторанів та інших), які не стежать за дотриманням масочного режиму.

За словами джерела, на Банковій йшла дискусія про введення тотального карантину за тією ж самою схемою, що була навесні, але від цієї ідеї поки відмовилися. Принаймні до виборів. Про перенесення виборів так само поки мови не йде.

Варто також нагадати нашим читачам, що на засіданні Кабінету Міністрів України приймуть рішення, що стосуються критеріїв визначення зон карантину. Зокрема, змінять критерії для "червоної зони". Крім того, введуть обмеження щодо масових заходів. Це стосуватиметься всіх зон карантину.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, коронавірусний колапс: кияни з ночі займають чергу, щоб зробити тести на covid-19.

Як повідомляв Знай.uа, хмельничанин без антисептика мало не влип на 17 тисяч.

Знай.иа писав, харків'яни самі зможуть обирати зону карантину - Шмигаль дав добро.