14 жовтня - особливе свято для кожного українця. Саме в цей день мільйони наших співвітчизників святкують День захисника України, День козацтва і Покрови Пресвятої Богородиці.

Всі три свята невідривно пов'язані один з одним і відображають основні моменти в історії України та її народу. Богородиця - заступниця козаків, а ті ініціатори української військової справи і приклад мудрості і честі для сучасних українських військових.

У цьому матеріалі ми розповімо про історію свята, його дату і особливості і представимо найкращі приклади для привітань російською та українською мовами.

Дата свята і особливості

14 жовтня: джерело: YouTube
14 жовтня: джерело: YouTube

Згідно з указом президента України Петра Порошенка, випущеного в 2015 році, 14 жовтня є державним святом і офіційним вихідним днем.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Саме в цей день православні можуть вшанувати покровительку козацтва і українського війська - Богородицю, відзначити історичну пам'ять козаків і вшанувати сучасних захисників України.

Історія свята

14 жовтня: джерело: YouTube
14 жовтня: джерело: YouTube

День захисника України - нове свято, яке прийшло на зміну радянському Дню захисника Вітчизни (Батьківщини), який до цих пір відзначають в Росії 23 лютого.

Свято українських захисників присвячене всім воїнам, які боролися за батьківщину або служили в рядах української армії.

За недовгі роки свято отримало офіційний порядок. У цей день по ТБ і радіо проходять спеціальні марафони і демонструється різні проекти. У концертних залах і на вулицях проходять урочисті заходи, вручення нагород та святкові концерти для ветеранів та діючих військових.

Цього року всі заходи пройдуть в дистанційному режиму, а наші захисники і їх сім'ї зможуть відзначити свято в дистанційному режимі.

Привітання з Днем захисника України: інструкція

14 жовтня: джерело: YouTube
14 жовтня: джерело: YouTube

Теплі слова потрібно відправити в цей день кожному чоловікові, який вважає себе українцем. СМС можна відправити татові, начальнику, коханому, другові, дядьку і навіть чоловікові.

Куму, колегам або друзям брата можна відправити короткі, прикольні, смішні привітання, які можна доповнити відповідним фото. Жартівливі рядки доречні для зятя, а прикольне повідомлення - для чоловіка подруги або її сина.

Якщо ви хочете привітати свекра, то варто підібрати гарні рядки, які допоможуть зробити привітання більш солідним.

Синові або брату, особливо тим, хто служив в армії, можна підібрати зворушливі рядки, які допоможуть висловити вам всю вашу любов, ніжність і радість.

Поздоровлення українською мовою

У День захисника України бажаю тобі міцних сил і незламної віри, бравих ідей і успіху, впевнених планів і мирного неба над головою, незгасного оптимізму і неухильного виконання всіх поставлених завдань.

***

У День захисника України вітаємо військовослужбовців нашої країни. Адже ви – наші захисники, оплот і опора держави. Затишок наших осель і спокій близьких – у ваших надійних руках. Прийміть найкращі вітання з побажаннями миру, добра, благополуччя і успіхів!

***

Ти справжній чоловік! Я пишаюся, що в українській армії є такі люди як ти. Щастя, здоров’я, спокою і миру, надійності і відваги, дорогий наш захисник! Спасибі тобі за те, що ти є у нас, бережеш наш сон і стоїш на сторожі наших інтересів.

***

Я хочу від усього серця привітати наших мужчин з Днем захисника України, і побажаю вам і вашим близьким доброго здоров'я, щастя і благополуччя, нехай ваше життя освітлює слава перемог української армії, сила і міць української зброї, любов і відданість до своєї України.

***

Вітаю Вас з чудовим святом - Днем захисника України. Цей день уособлює мужність, силу, честь і обов'язок! Від усієї душі бажаю Вам міцного здоров'я, успіхів і процвітання. Нехай у Вашому домі панують довіра і мир, а в роботі - стабільність!

***

Вітаю вас із Днем захисника України! Від усієї душі бажаю творчих успіхів, звершення всіх намічених планів, стабільності і процвітання. Головне, щоб не гриміли вибухи, не плакали наші матері, а наші діти жили в багатій і процвітаючій країні й відчували гордість за свою Вітчизну! Мирного неба і благополуччя!

***

Сьогодні захисники нашої батьківщини приймають святкові поздоровлення, і я з великим задоволенням і хвилюванням приєднуюся до поздоровлень! Будьте завжди справжніми чоловіками - сильними, мудрими і добрими, які вміють однаково надійно тримати в руках як зброю, так і щастя своїх рідних!

***

Щиро вітаємо Вас з 14 жовтня - святом сили, мужності, доблесті і честі. У день захисників України від усієї душі бажаємо Вам сили і твердості духу, енергії та оптимізму, благополуччя та надійного тилу в родині. Нехай і в мирний час у Вашому житті знаходиться місце для шляхетних вчинків і подвигів, сміливості і красивих перемог!

***

Вітаю з Днем захисника країни! Бажаю мирного неба над головою! Нехай вас оточує просте людське щастя, надійна дружба, вірна любляча сім'я і відкриті можливості. Удачі вам в справах!

***

Вітаю тебе, мій захиснику! І від душі тобі бажаю: кохання, радості, добра. А ще бажаю нам з тобою безхмарного життя!

***

Вітаю з Днем захисника Вітчизни й бажаю красиву і люблячу дружину, міцний і затишний будинок, чарівну і здорову дитину – все те, що потрібно справжньому чоловікові. З 14 жовтня тебе!

***

Вітаю тебе зі святом всіх хоробрих, які не бояться стати на захист своїх близьких і своєї країни! Від імені всього мирного населення я кажу спасибі тобі й таким, як ти!

***

Ти – справжній чоловік і ми пишаємося, що в українській армії є такі люди як ти. Щастя, здоров'я, тиші та миру тобі, дорогий наш захиснику! Спасибі тобі за те, що ти є у нас.

***

Вклоняюся перед твоєю мужністю. Я впевнена, що завдяки таким Героям, як Ти, нас точно чекає Перемога. З Днем захисника України!

Поздравления на русском языке

В День защитника Украины поздравляем военнослужащих нашей страны. Ведь вы – наши защитники, оплот и опора державы. Уют наших домов и спокойствие близких – в ваших надежных руках. Примите наилучшие поздравления с пожеланиями мира, добра, благополучия и успехов!

***

В День защитника Украины желаю тебе крепких сил и несломленной веры, бравых идей и удачи, уверенных планов и мирного неба над головой, неугасаемого оптимизма и неукоснительного выполнения всех поставленных задач.

***

В День защитника Украины поздравляем военнослужащих нашей страны. Ведь вы – наши защитники, оплот и опора державы. Уют наших домов и спокойствие близких – в ваших надежных руках. Примите наилучшие поздравления с пожеланиями мира, добра, благополучия и успехов!

***

Ты – настоящий мужчина! Я горжусь, что в украинской армии есть такие люди как ты. Счастья, здоровья, покоя и мира, надежности и отваги, дорогой наш защитник! Спасибо тебе за то, что ты есть у нас, бережешь наш сон и стоишь на страже наших интересов.

***

Мужество, честь, сила и отвага - только лучшие из лучших приняли присягу в рядах Вооруженных сил Украины. Вы готовы стать на защиту своей родины, не теряя ни одной минуты. В праздничный день мы желаем вам спокойного мирного неба над головой, счастливой личной жизни и заслуженного повышения по службе.

***

Покой наших домов, спокойствие близких - в ваших надежных, сильных руках. Примите же поздравления с лучшими пожеланиями: добра, светлого настроения, профессиональных успехов!

***

В такой знаменательный день поздравляем всех мужчин, юношей, а также женщин, всех, кто стоит на защите границ нашей Родины. Вы сильные, устойчивые, смелые и храбрые. Пусть служба будет спокойной, мирной, а жизнь - яркой, длинной, а в доме царит тепло, уют и любовь. Честь и слава защитникам Украины, слава Украине!

***

Преклоняюсь перед твоим мужеством. Я уверена, что благодаря таким Героям, как Ты, нас точно ждет Победа. С Днем защитника Украины!

***

Ты - настоящий мужчина и мы гордимся, что в украинской армии есть такие люди как ты. Счастья, здоровья, тишины и мира тебе, дорогой наш защитник! Спасибо тебе за то, что ты есть у нас.