В одеській гімназії №4 батьки учнів обурилися, коли дізналися, що вчителька малювання Раїса Миколаївна Пирогова принижує дітей через те, що вони відповідають їй українською мовою.

Читайте Знай в Google News!

Інцидент трапився на одному з уроків викладачки. Раїса Миколаївна лаяла дівчинку, яка забула альбом з малювання, і відповіла їй українською мовою.

Після цього педагог почала при оточуючих травити і принижувати школярку. Запис розмови в класі опублікували на сторінці "Батьки SOS" у соціальній мережі Facebook.

На записі чутно, як вчителька при дітях довела дівчинку до сліз, а потім сказала дівчинці "не реви". Також викладач каже дітям, що дівчинка ставить себе вище за всіх, бо спілкується українською мовою.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У коментарях батьки були шоковані від почутого. Українці вимагають звільнити вчительку і директора школи.

скріншот

Пізніше з'ясувалося, що директор гімназії все таки звільнив педагога-тирана.

"Директором прийнято рішення про звільнення за ст.41, П. 3 "вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи". Наразі очікується видання відповідного наказу. Зі зверненням до компетентних органів. Приношу свої вибачення від усіх освітян батькам і дитині", - повідомила директор Департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич.

скріншот

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Тернополі дитину зі школи забрали в реанімацію, вчителі не встежили.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві, у Святошинському дитячому будинку-інтернаті персонал жорстоко знущався з вихованців з аутизмом.

Також портал Знай.uа писав, що знаменитий київський бар "Хвильовий" опинився в епіцентрі мовного скандалу: "По-українськи незручно".