Для українців з'явилися вельми сумні новини. Станом на понеділок, 12 жовтня, в країні офіційно зареєстровано 427 тисяч безробітних. Даний показник на 159 тисяч (на 59%) перевищує дані за аналогічний період 2019 року. Так, з початку карантину, тобто з 12 березня, по 9 жовтня статус безробітного отримали 525 тисячі осіб — цей показник оцінюють, як на 53% вище, ніж за такий же період минулого року.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню Державного центру зайнятості України.

Міська вулиця, фото: Знай.иа
Міська вулиця, фото: Знай.иа

"Найбільше зростання кількості безробітних спостерігалося в Київській, Одеській, Закарпатській, Львівській областях та Києві (в 1,8-2,8 рази). При цьому в Луганській, Сумській, Дніпропетровській, Черкаській та Вінницькій областях кількість безробітних зросла на 32-38%", - зазначають у ДЦЗ.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Безробіття, фото з відкритих джерел
Безробіття, фото з відкритих джерел

При цьому за цей же період з 12 березня по 9 жовтня, звітує установа, 342 тисяч громадян знайшли роботу за сприяння Центру зайнятості. У базі Державної служби зайнятості станом на 12 жовтня зареєстровано 67 000 вакансій - на 34% менше, ніж на цю ж дату минулого року.

"Станом на 12 жовтня на одну вакансію претендувало шість безробітних (на відповідну дату минулого року - 3 особи)", - підсумовує відділ комунікацій Державного центру зайнятості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, бідність у цифрах: скільки українців виживає, а не процвітає.

Як повідомляв Знай.uа, роботодавці транспорту вимагають від прем'єра не обмежувати термін експлуатації вантажних вагонів.

Знай.uа писав, у Києві зміниться ціна квартир - перерахують за новим курсом.