Про це заявив колишній народний депутат, голова ГО «Народ України проти корупції» Генадій Москаль.

«У нього є конфлікт інтересів. Не може не лобіювати бізнес свого рідного брата - то або хай брат бізнес по електроенергії лишає, або він повинен заявити про свої особисті бізнес-інтереси і здати повноваження голови НКРЕКП», - заявив Москаль в ефірі телеканалу «Україна24».

Окрім того, за його словами, Служба безпеки України повинна перевірити мету і обставини його численних візитів до країни-агресора уже після того як він отримав доступ до державної таємниці.

«Чого він їхав в Росію? Він державний службовець другого рангу. Він і далі він є носієм державної таємниці, він має вищу форму допуску до державної таємниці. Значить зараз СБУ мало би лишити його допуску до державної таємниці за несанкціоновані відвідини країни-агресора. Чого він туди їхав? З ким зустрічався?», - наголосив Москаль.

Нагадаємо, на 7 жовтня НАЗК розпочало перевірку голови НКРЕКП Тарасюка через бізнес-інтереси його брата в енергетиці.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Ці факти виявили депутати-члени ТСК. За їх інформацією рідний брат голови НКРЕКП керує компанією «Еф енд Ем Україна», яка під час роботи Тарасюка в НКРЕКП працювала на ринку електроенергії і була контрагентом ряду державних підприємств енергетичного сектору.

Окрім того депутати встановили, що після 2014 року Тарасюк регулярно відвідував Росію, в тому числі прямим залізничним сполученням Київ-Москва влітку 2018 року.