Сьогодні, 13 жовтня, виповнилося 10 років з моменту інциденту під Смоленськом. В цей же день, в 2010 році, в авіакатастрофі загинув президент Польщі Лех Качинський, який прямував до Росії для участі в пам'ятних заходах щодо жертв Хатині. В Україні відкрито меморіальну дошку пам'яті Леха Качинського, і сьогодні там були проведені жалобні заходи. Під час проведення пам'ятної церемонії стався курйоз, передає Pavlovsky News.

Президент України Володимир Зеленський з'явився на захід у масці, як того вимагають правила карантину. В Одесі зібралася велика кількість людей, і Зеленський в масці налякав одного з дітей. Правда, як тільки він зняв маску, дитина відразу ж заспокоївся.

Меморіальна дошка Леху Качинському встановлена в Одесі. У цьому ж місті проживають родичі покійного президента Польщі. До пам'ятника поклали квіти. У заході взяв участь чинний президент Польщі Анджей Дуда, а також українські та польські військові.

Нагадавши, Знай повідомляв, що 25 вересня, в жахливій авіакатастрофі літака ВПС України Ан-26 під Чугуєвом загинула майже вся 133-а льотна група Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Вижив тільки один курсант-В'ячеслав Злочевський.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також Знай писав, що за результатами дешифрування бортових самописців Ан-26, який розбився під Чугуєвом 25 вересня, повністю відновлено трагічний політ літака, а також встановлено зміст переговорів як між членами екіпажу.

Нещодавно Знай передавав, що в середу, 7 жовтня в Старокостянтинові на Алеї Героїв поховали Костянтина Зібюка, 19-річного курсанта, 25 вересня загинув у катастрофі Ан-26 в Харківській області.