Хеллоуїн - найвеселіше і по доброму божевільне свято всього календаря. Відсвяткувати його на всю котушку - це те, що потрібно кожному з нас під кінець буремного 2020 року.

Саме час забути про справи й турботи, вибрати для себе прикольний образ, влаштувати вечірку в компанії друзів і відірватися так, як ніби завтра не буде.

Будь-яке свято робить саме оформлення. Тільки класний, оригінальний і креативний декор дозволити створити особливу атмосферу і зануритися в містичний світ, в якому немає ніяких заборон.

У цій статті, ми розповімо і покажемо, як прикрасити свою квартиру, будинок або хоча б кімнату до Хеллоуїну стильно і прикольно і при цьому - не розоритися.

Історія свята

Хелловін: джерело: YouTube
Хелловін: джерело: YouTube

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Хеллоуїн має тисячолітню історію і прийшов до нас від стародавніх кельтів, які вважали, що саме в ніч на 31 жовтня відкривається вікно в інший світ, а всі люди можуть існувати в одному просторі з покійними і іншими мешканцями потойбічного світу.

Саме тоді, зародилися традиції, які свідчили, що необхідно обов'язково переодягатися, надягати маски і проводити інші ритуали, щоб звільнитися від нечистої сили і обдурити її. Тоді ж було прийнято роздавати солодощі на вулицях і будинках, що нібито дозволяє відкупитися від нечистої сили і пережити особливу ніч.

Свято переїхало за океан разом з британцями, ірландцями і німцями, які шанували його протягом століть, проте в США він прийняв інший характер - розважальний.

Протягом двох останніх століть Хеллоуїн втратив своє містичне значення і перетворився на свято з перевдяганням для дітей і дорослих.

Незвичайні традиції, які подобаються великим і малим, захопили і Україну. Все більше людей в нашій країні не відмовляють собі в задоволенні прикрасити свої будинки і квартири, вибрати прикольний костюм і як слід повеселитися в незвичайних для себе декораціях і образах.

Як прикрасити кімнату на Хеллоуїн своїми руками: прості інструкції в фото та відео

Хелловін: джерело: YouTube
Хелловін: джерело: YouTube

Відразу варто відзначити, що якихось особливих правил для того, щоб відзначити Хеллоуїн - немає. Кожен може використовувати всі свої ідеї, підручні засоби і витрачати на прикраси, стільки скільки захоче.

Однак по всьому світу склалися власні традиції, яким неухильно дотримуються сотні мільйонів людей по всьому світу. Також в магазинах можна знайти певний набір прикрас на свято, які точно будуть вам по кишені.

Спільними символами Хеллоуїна є такі атрибути: гарбуз, павутина, привиди, мітли, відьомські ковпаки, кажани, чорні кішки, котли для приготування зілля, миші, монстри, трупи, скелети, вампіри, зомбі, свічки, страхітливі частування, ворони, змії, черв'яки, кров, вампіри, заклинання, противні комахи.

Всі ці символи свята можна купити в будь-якому українському місті чи замовити в одному з десятків інтернет-магазинів, як і в Україні, так і за кордоном.

Якщо у вас немає зайвих грошей до свята і ви маєте час, то можна зробити прикраси на Хеллоуїн своїми руками. Для цього буде достатньо зробити куточок відьми. Вам знадобитися гострий капелюх, який можна переробити з уже готового, купленого в будь-якому вінтажному магазині, взяти мітлу, зробити ведьменскій котел з готового посуду, а бутафорське багаття зробити зі звичайного кольорового картону.

Також з решти флакончиків і пляшечок можна зробити ведьмінске зілля, просто заливши ємності водою з розведеним барвником.

Також вам знадобиться різна бутофорская нечисть, яку можна вирізати самостійно з картону або ж купити в будь-якому магазині. Фігури кішок, відьом, павуків і кажанів з паперу можна розкидати по кімнаті або наклеїти на стіни або меблі.

Прості, але прикольні ідеї для прикраси квартири в домашніх умовах

Хелловін: джерело: YouTube
Хелловін: джерело: YouTube

Усі лайфаки, які використовуються при оздобленні квартири, можна використовувати декоруючи кімнати, однак подбайте про те, щоб купленої або зробленої атрибутики у вас було, як мінімум, в два рази більше.

Так, ви можете створити ефект очей, що стежать, які можна наклеїти на посуд та інші предмети в будинку. Також можна придбати фейковий скелет, який може охороняти холодильник.

На вулиці або в парку, ви можете зібрати гілки і листя химерних форм і кольорів і розкидати їх по всій квартирі або будинку - це просто, але красиво.

Крім того, якщо ви купите чорну тканину або штучну павутину, то легко зможете створити химерну, містичну атмосферу в домі, розкидавши їх по меблів або зміцнивши на стінах і дзеркалах.

Вчимося прикрашати будинок на Хуеллоуін: секрети кращого декорування

Хелловін: джерело: YouTube
Хелловін: джерело: YouTube

Прикрашати приватний будинок на Хеллоуїн - клопітка і дорога справа, але при цьому весела. Головне завдання господаря - декорувати фасад будівлі, тим самим створивши по-справжньому містичну атмосферу, таку, щоб всім було хоч трохи страшно.

Для того, щоб порадувати домочадців і позлити сусідів, ви можете обмотати дерева на ділянці павутиною, прикрасити їх штучними павуками, щурами, відьмами, гарбузами або вирізати їх з картону.

Можна закупитися гарбузами, вирізати в них химерні і страхітливі мордочки і розкидати по всій території. Також в всередині овочів в темну пору можна встановити ліхтарики або свічки, що створить максимальнв напруга у всіх ваших гостей і представить вас в особливому стилі.

На ділянці також можна встановити пугало або фігури фейкових вампірів, відьом або чаклунів. Не забувайте про привидів, фігури яких можна зробити зі старого білого простирадла.

Прикріпіть кривавий палець або руку до дверного дзвінку або двері і поставте біля них варту - того чи іншого містичного персонажа.

На території можна використовувати манекени, частини яких часто розкидають по ділянці, попередньо вмочивши їх в червону фарбу, яка імітує кров.