У 2021 році Львівський локомотиворемонтний завод має отримати замовлення на капремонт 35 електровозів.

Як пише ЦТС, про це за підсумками відвідування підприємства повідомив народний депутат України, голова підкомітету з питань залізничного транспорту транспортного комітету ВРУ Олександр Скічко.

"Нещодавно Львівський локомотиворемонтний отримав замовлення на ремонт шести електровозів - до кінця цього року. А наступного року УЗ виділяє 4,7 млрд грн на фінансування локомотиворемонтних робіт, що дозволить профільним підприємствам не тільки вийти з боргів, а й, наприклад, підвищити зарплати своїм працівникам. Наприклад, ЛЛРЗ вже планує наступного року збільшити зарплатний фонд на 43% - завдяки замовленню на ремонт 35 електролокомотивів", - написав Скічко в Facebook. Також він заявив про потребу УЗ в капремонті 800 електровозів.

Крім того, нардеп висловив думку, що Україна здатна виробляти власні електровози. "Причому, за технічними характеристиками багато в чому краще іноземних аналогів-наприклад, тих же General Electric (в останні десятиліття компанія випускала тепловози. - ЦТС). Всі складові, хіба що за винятком несучої платформи, вміють виробляти українські підприємства. Тобто, в Україні є реальна промислова, технологічна і ресурсна база забезпечити свої потреби в локомотивах, а в перспективі - виробляти їх на експорт.

Раніше в коментарях ЦТС представники локомотиворемонтних підприємств також озвучували думку, що в Україні може бути налагоджений випуск власних електровозів. Ціна односекційного локомотива могла б скласти близько 1 млн євро.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, що на потужностях ЛЛРЗ в 2019 році УЗ відремонтувала 10 електровозів. У 2020 році планувався ремонт 8 одиниць. На минулому тижні член Правління АТ УЗ Франтішек Буреш заявив про плани "Укрзалізниці" реалізувати пілотний проект з відновлення електровозів серій ДС3 і ДЕ1. Для ремонтів і модернізації мають намір задіяти виробничі потужності Львівського локомотиворемонтного і Запорізького локомотиворемонтного заводів.