На варті екологічної безпеки. Україна поглиблює співпрацю з міжнародними правоохоронними організаціями. В рамках взаємодії з Європолом та Інтерполом вивчаємо міжнародний досвід боротьби з екологічними злочинами.

В центрі уваги міжнародних правоохоронних організацій - злочини, що завдають шкоди водному світу, контрабанда деревини тощо. Ось найбільш резонансні злочини проти природи, які були зафіксовані Інтерполом у вересні 2020 року:

✔Перу - під час спецоперації "Амазонас", була виявлена організація Лос-Патронес-де-Укаялі, очолювана колишнім поліцейським. Злочинці вирубували тисячі гектар унікальних лісів Перу для продажу закордон.

✔Франція - бетонна фабрика, що належить цементній компанії Lafarge, протягом кількох років скидала свої стічні води в річку Сену, що є незаконним. Правоохоронні органи відкрили кримінальну справу.

✔Бразилія - за допомогою аналізу супутникових знімків та обльоту територій Федеральна поліція змогла визначити осередок масштабних пожеж у регіоні. Виявлена екологічна шкода перевищує понад 25 тис. га! Вогонь підійшов до меж Національного парку Пантанал Мато-Гросу та Серра-ду-Амолар.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Всі ці правопорушення були вивчені співробітниками Держекоінспекції для запобігання аналогічних випадків в Україні. Досвід міжнародної поліції дуже важливий для нашої країни, адже екологічні злочини в нас трапляються мало не щодня.

Нагадаю, першим напрямком співпраці ДЕІ та Інтерполу може стати залучення міжнародної поліції до розв'язання екологічних проблем на прикордонних територіях.