Шахтарі ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат" після тривалого страйку погодилися покинути забій та піднятися на поверхню — на це їх змогли переконати часткові поступки підприємства. Однак навіть виконання вимог бастувальників не зупинило судового переслідування робітників: таким чином, щойно вийшовши на поверхню, шахтарі опинилися у юридичній пастці.

Читайте Знай в Google News!

Про це йде мова у репортажі криворізького телеканалу Рудана.

"Шахтарі Шрьодінгера? Не знаю, як інакше назвати цей феномен. Гірники шахти "Октябрська" піднялися на поверхню, отримавши звістку про часткову задоволення їх вимог. ПРОТЕ їх викликають до суду й просять припинити протест, який вже закінчився. В одній реальності шахтарі піднялися на поверхню, а в іншій - сидять в забої. Це якась абсурдна реальність…" — прокоментував ситуацію активіст і спеціаліст з трудового права Віталій Дудін.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Шахтарі Шрьодінгера? Не знаю, як інакше назвати цей феномен. Гірники шахти "Октябрська" піднялися на поверхню, отримавши...

Geplaatst door Vitaliy Dudin op Zaterdag 17 oktober 2020

Також з соцмереж можна дізнатися й про інші деталі процесу.

"Як проходило судове засідання по справі за позовом ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат" до робітників і профспілок 16.10.2020. Суддя Дехта Р. В. переніс засідання на 06.11.2020 р. через надходження уточненої позовної заяви до суду, з якою учасники процесу не були ознайомлені. Як вдалося з'ясувати "Соціальному руху", позовні вимоги роботодавця можна сформулювати таким чином:

1. Визнати фактичний страйк "без оголошення та висунення офіційних вимог", організований десятьма Відповідачами на чотирьох шахтах, незаконним.

2. Визнати дії Відповідачів та учасників фактичного страйку, найманих працівників шахт незаконними.

3. Зобов'язати Відповідачів та учасників страйку, найманих працівників шахт припинити страйк.

4. Зобов' язати Відповідача та учасників страйку, припинити самовільне проникнення до гірничих виробок".

5. Покласти на Відповідачів судові витрати (близько 9,5 тис. грн).

Підкреслимо, що самі робітники ніколи не називали свій мирний протест страйком, а узгоджений на днях текст Меморандуму між робітниками й адміністрацією також не кваліфікує ці дії як страйк. З вечора 15 жовтня НІХТО з робітників у підземних умовах не перебуває, адже робітники ш. "Октябрська" піднялися на поверхню. На нашу думку, невідкликання позову суперечить досягненим домовленостям", — пишуть активісти Соціального Руху щодо ситуації.

Як проходило судове засідання по справі за позовом ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат" до робітників і профспілок...

Geplaatst door Соціальний рух op Zaterdag 17 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що тисячі харків'ян виживають на мінімалку

Як повідомляв портал "Знай.uа", пенсіонери показали різницю між Берліном і Києвом

Також, "Знай.uа" писав, що українські пенсіонери змушені продавати овочі і здавати макулатуру, щоб вижити.