Прес-служба Волинської обласної ради передаває про те, що в п'ятницю, 16 жовтня, в Луцьку відбувся перший в Україні відкритий аукціон з продажу бурштину-сирцю, видобуток якого на деяких ділянках після онлайн-торгів у липні був дозволений.

Читайте Знай в Google News!

Під час торгів було продано 627 кілограм бурштину. Їх загальна сума склала 21,6 мільйон гривень, а всього на торги виставили 1 тонну 84 кг каменю. Видобутком проданого бурштину займалося комунальне підприємство"Волиньприродресурс".

Офіційний видобуток каменю на Волині почався лише у вересні 2020 року, тому в Луцьку тепер планують проводити такі аукціони щомісяця. Головним бажанням є вихід на міжнародні ринки бурштину.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Онлайн-торги були проведені також у Рівненській області, щодо отримання спеціальних дозволів для законного видобутку бурштину. Фірми-переможці вперше отримали дозволи на п'ять років. Незважаючи на це, в Україні все одно існують незаконний видобуток бурштину.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, СБУ накрила нелегальний канал збуту бурштину: тонни контрабанди "сонячного каменю". Спочатку ділки скуповували незаконно видобутий бурштин з північних районів Рівненщини, а потім обробляли на одному з підприємств області.

Як повідомляв "Знай.ua", на Буковині затримали диявольськи хитрого злочинця з повною машиною бурштину. Через здійснену спробу приховати товар відносно громадянина України складено протокол про порушення митних правил.

Знай.ua писав, На Закарпатті схопили "гастролера" Путіна - стволи і гранати в кіндерах.