Про це заявив Олег Ляшко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я звертаюся до президента Зеленського звільнити Тарасюка, видати указ про його звільнення з посади члена НКРЕКП. Діяльність Валерія Тарасюка і регулятора загалом загрожує національній безпеці країни. Уся їхня діяльність упродовж останнього року спрямована на одне – на знищення енергетичної незалежності країни», - заявив Ляшко.

За його словами, через корупцію в діях голови НКРЕКП, споживачі електроенергії та комунальних послуг змушені переплачувати.

«Все, що робить регулятор на чолі з Валерієм Тарасюк, - вони грабують українців. У результаті їхніх корупційних дій вся енергетика фактично в колапсі, державні компанії, приватні компанії, «Енергоатом», «Центренерго» – всі компанії фактично банкрути. І перекладають все це на кишені українців, прикриваючи свою корупцію через підвищення тарифів на постачання електроенергії», - додав Ляшко.

Він закликав НАБУ та інші правоохоронні органи розпочати розслідування через корупційні схеми Тарасюка.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

«Чому українців повинні платити за корупцію Тарасюка? Чому багатіє фірма Тарасюка, яку номінально очолює його брат Тобто, Тарасюк як голова НКРЕКП залазить в кишеню до кожного українця, витягує звідти останні копійки і виводить їх в офшори. Хіба це не предмет для розслідування антикорупційних органів? Безумовно. Тому президент має його звільнити», - підсумував Ляшко.

Нагадаємо, 8 жовтня НАЗКа офіційно розпочало антикорупційну перевірку Тарасюка через конфлікт інтересів, пов'язаний з енергетичним бізнесом його брата.

За даними парламентської ТСК ТОВ «Еф енд Ем Україна» брала голови НКРЕКП має ліцензію на комерційні операції з електроенергією. Компанія була контрагентом державних компаній «Укренерго» та «Оператор ринку» і в щоденному режимі мала право торгувати електричною енергією.

Окрім того колишній голова СБУ, народний депутат Валентин Наливайченко оприлюдним факти регулярних поїздок Тарасюка до Російської федерації після початку війни на сході України.