21 жовтня українці зможуть побачити красивий зорепад Оріоніди. Для спостереження за падаючою зіркою рекомендується як мінімум годину дивитися на темне небо, пише Space.

Читайте Знай в Google News!

Оріоніди – метеори потоку, народженого шлейфом частинок, які залишила після себе знаменита комета Галлея (1р/Halley), почали падати ще 2 жовтня, нібито вилітаючи із сузір'я Оріон. У ньому знаходиться його так званий радіант.

Оріоніди будуть сипатися до 7 листопада. При цьому пік їх активності, яка почала зростати з 16 жовтня, астрономи очікують вночі 21 і 22 жовтня. Можна буде спостерігати близько 20 "падаючих зірок" на годину.

Метеорний потік отримав свою назву від свого радіанта – точки на небі, з якої, здається, виходять смуги. Відомо, що радіант Оріоніда розташований у сузір'я Оріона.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Довші смуги з'являються далеко від радіанта, тому найкращий спосіб побачити метеори – це або знайти місце, де можна полежати на землі хоча б годину, або подивитися в бік частини неба, яка трохи вище, ніж сузір'я Оріона.

Спостерігачі можуть почати шукати Оріон низько в східному небі незадовго до світанку. Метеори видно з середніх північних широт. Хоча радіант розташований в Оріоні, метеори можуть з'являтися далеко від сузір'я.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, космічне агентство NASA показало, як виглядає туманність Колдуелл 22, також відома під назвою Блакитний Сніжок.

Як повідомляв портал Знай.uа, темна матерія Всесвіту існує: вчені знайшли докази.

Також портал Знай.uа писав, що Hubble зняв величезний вибух у сузір'ї Лебедя.