В'єтнамський зоопарк викрили у жорстокому поводженні з ведмедями.

В мережі оприлюднили кадри, зроблені в зоопарку в'єтнамського Хошиміну, де знаходяться рідкісні малайські ведмеді.

На нещасних тварин боляче дивитися - брудні, виснажені, зі спиляними зубами, худі від постійного недоїдання.Видно, що ведмедям ніхто не приділяє належної уваги, вони ледь животіють

Фото оприлюднили в Facebook-спільноті "Кот".

"Цілими днями голодні тварини стоять на задніх лапах, випрошуючи їжу у туристів. Жалісливі відвідувачі кидають ведмедикам чіпси, попкорн і іншу їжу, що завдає непоправної шкоди здоров'ю звірів. У ведмедів спиляні зуби, стирчать ребра, а шерсть випадає жмутами. Подивіться на ці фото і задумайтеся, чи варто водити в зоопарк дітей і підтримувати цей жорстокий бізнес", - написали у коментарі до фото зоозахисники.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зазначимо, що на території В'єтнаму живуть два види ведмедів - малайський і гімалайський (місячний). Обох Міжнародний союз охорони природи зараховує до уразливих видів. У китайській медицині популярна їхня жовч. Її продаж і видобуток заборонені на території В'єтнаму з 2005 року. Проте, зоозахисники регулярно натикаються на ферми, де з тварин викачують цю рідину.

Згідно з даними департаменту охорони лісів, в неволі у В'єтнамі все ще живуть близько 800 ведмедів. При цьому в дикій природі їх налічується від сили кілька сотень.