Про це заявляють все більше експертів. У їх числі - старший науковий співробітник Інституту інфекційних захворювань і глобального здоров'я (UNC Project-China) Галина Недашковська.

"Чим довше відбувається контакт людини з носієм вірусу - тим важче наслідки. Досить контакту від 5 до 10 хвилин. На виборчих дільницях люди проводитимуть від 10 до 15 хвилин. Ризики є, і дуже великі. Особливо для людей старшого віку " - стверджує доктор Недашковська.

За її словами, місцева влада в Україні зобов'язана зробити все можливе, щоб знизити потенційні ризики для населення на виборчих дільницях. Регулярні провітрювання приміщень, стерилізація кабінок для голосування, жорсткий масочний режим - все це може допомогти запобігти біді.

Її слова підтверджує і джерело КП в КМДА: "як ми можемо забезпечити безпеку людей на ділянках? Ну як ви собі це уявляєте? Ви бачите як люди ставляться до масочному режиму в приміщеннях і в транспорті. Скрізь стирчать носи, у кого-то маска взагалі на вусі бовтається. Нам залишається тільки закликати громадян до свідомості".

Деякі депутати парламентської більшості також усвідомлюють ризики для українців на виборчих дільницях. Нардеп від "Слуги народу" Тетяна Грищенко зареєструвала проект постанови Верховної Ради, в якому пропонує скасувати другий тур місцевих виборів у зв'язку з пандемією COVID-19.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Водночас керівництво партії "Слуга народу" заявило, що не ініціюватиме скасування другого туру місцевих виборів.