У п'ятницю, 23 жовтня, кандидати у президенти США Дональд Трамп та Джо Байден провели фінальні дебати перед виборами, що відбудуться 3 листопада. У промові президента США знайшли дещо спільне з висловлюваннями Зеленського під час дебатів на стадіоні з Порошенком.

Політики для досягнення влади використовують багато різних технологій, обіцяючи народу купу ″благ″ та граючи на публіку в таких собі поборників добра і справедливості. І те, що вони користуються послугами політтехнологів — уже ні для кого не є секретом.

Українці запідозрили, що в Трампа і Зеленського — один політтехнолог. Аж надто схожі прийоми застосовують обидва політики.

Промова Трампа під час фінальних дебатів дечим нагадує ″стадіонний″ виступ Зеленського на знаменитих дебатах з Порошенком.

Ми звернули увагу на фразу Трампа, дуже схожу за змістом на висловлювання Зеленського.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

″Знаєш, Джо, я балотувався через тебею, я балотувався через Барака Обаму. Тому, що ви погано працювали. Якби я вважав, що ви добре попрацювали, я б не пішов на вибори. Я балотувався через тебе″, - заявив Трамп.

Так під час дебатів Зеленського і Порошенка на стадіоні пролунало щось дуже вже схоже:

″Я не політик. Я не політик, зовсім не політик. Я просто людина. Проста людина, яка прийшла зламати цю систему. Я результат, Петре Олексійовичу, ваших помилок і обіцянок. Це правда і Ви це розумієте″.

До слова, раніше знайшли багато спільного і в інавгураційних промовах Зеленського і Трампа.

Є практично дослівні збіги. Ось деякі з них.

"Крім війни, є ще багато бід, які роблять українців нещасними. Шокуючі тарифи, які принижують зарплати і пенсії, хворобливі ціни, неіснуючі робочі місця. Це медицина, про поліпшення якої в основному говорять ті, хто ніколи не лежав з дитиною в звичайній лікарні. Це міфічні українські дороги, які будуються і ремонтуються лише в чиєїсь бурхливій уяві", - сказав Зеленський.

"Американці хочуть, щоб їхні діти навчалися в чудових школах, сім'ї жили в безпечних районах, і хочуть, щоб у них була хороша робота. Але занадто багато хто з наших громадян живуть в іншій реальності: матері і діти погрузли в бідності в наших нетрях; проржавілі фабрики, як надгробки, розкидані по просторах країни; система освіти, переповнена грошима, випускає в життя наших молодих і прекрасних учнів без будь-яких знань; злочинність, банди і наркотики забрали занадто багато життів", - заявив Трамп.

Ось ще два коротких висловлювання, які збігаються майже дослівно:

"У нас є і спільний біль. Кожен з нас загинув на Донбасі", - каже Зеленський.

"Їх біль - це наш біль", - це вислів Трампа про американців, що живуть від бідності.

І Трамп, і Зеленський робили наголос на єдності нації, єдності країни. І знову їх висловлювання дуже схожі.

"Неважливо, чорні ми, коричневі або білі: в наших венах тече однаково червона кров справжніх патріотів. І неважливо, де народжена дитина - в міському центрі Детройта або на рівнині Небраски, що продувається усіма вітрами, - вони побачать одне і те ж зоряне небо над головою", - Трамп.

"Ми всі українці: не існує більших чи менших, правильних чи неправильних. Від Ужгорода до Луганська. Від Чернігова до Сімферополя. У Львові, Харкові, Донецьку, у Дніпрі й в Одесі – ми українці. І ми маємо бути єдині", - Зеленський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський анонсував виготовлення вакцини проти коронавірусу

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський анонсував важливі зміни для Донбасу

Також Знай.ua писав, хакери повідомили про злам Twitter-аккаунта Трампа