Італійське село Санто-Стефано-ді-Сессаніо, яке розкинулось на вершині мальовничого пагорба в регіоні Абруццо сподівається залучити нових молодих жителів, запропонувавши їм гранти на загальну суму 44 000 євро.

Щомісяця новоприбулим виплачуватимуть по 8 тисяч євро протягом 3 років. Про це повідомляє CNBC.

Читайте Знай в Google News!

На такий крок місцева влада пішла з огляду на те, що в населеному пункті проживає 115 осіб, більшість з них – мешканці за 65 років.

Село в Італії, фото Європа Сьогодні
Село в Італії, фото Європа Сьогодні

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Чиновники навіть розробили спеціальну програму з преміювання бажаючих. Втім, вони висунули і свої вимоги. Наприклад, взяти участь можуть або італійці у віці від 18 до 40 років, або громадяни країн-членів ЄС, або ж іноземці з довгостроковим видом на проживання.

Крім того, люди зобов'язані проживати в Санто-Стефано протягом 5 років. Цей час вони повинні присвятити або роботі, або відкриттю власної справи.

Село в Італії, фото Європа Сьогодні
Село в Італії, фото Європа Сьогодні

Слід відзначити, що новоприбулим бізнесменам можуть виплатити одноразову компенсацію в сумі 20 тисяч євро. Заявку на участь потрібно подати до 15 Листопада.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше жінка викупила старий громадський туалет і перетворила його на квартиру своєї мрії: і запаху не залишилося

Як повідомляє портал Знай.uа жінка перетворила покинутий сарай на розкішний палац: можна сховатися від чоловіка та дітей

Також Знай.ua писав, що розкішний маєток Арахамії за 16 мільйонів показали з висоти – українці обурені.