З Бельгії прийшли вельми тривожні новини. Так, в місті Антверпен на міському кладовищі сталося справжнє нашестя раків-мутантів. Особин цих істот вже сотні, незабаром їх може стати ще більше — цей вид відрізняється високим рівнем розмноження.

Читайте Знай в Google News!

Так, мова йде про мармурових раках Procambarus virginalis, яких в 1990-х вивели німецькі селекціонери для комерційних цілей. Особливість виду в тому, що всі його особини — самки, які здатні самостійно відтворювати генетично ідентичне потомство, тобто власних клонів.

У Бельгії раки-мутанти захопили кладовище, фото: maximum.com
У Бельгії раки-мутанти захопили кладовище, фото: maximum.com

Раки цього виду живуть на суші, де закопуються на глибину в 1 метр, і в воді, мають довжину 10 сантиметрів, їдять будь-яку рослинність. Поширення цих членистоногих може нашкодити місцевим екосистемам, вважають експерти.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У Бельгії раки-мутанти захопили кладовище, фото: maximum.com
У Бельгії раки-мутанти захопили кладовище, фото: maximum.com

При цьому виловити всіх раків неможливо, вважає Кевін Шерст з фламандського Інституту вивчення природи і лісів.

"Це все одно, що намагатися вичерпати океан наперстком", - сказав він. Як раки потрапили на волю - невідомо. Шерс припустив, що хтось, швидше за все, тримав цих тварин вдома, а потім випустив їх.

Раки Procambarus virginalis придатні для їжі, але через ненажерливість виду його заборонили розводити на території Євросоюзу і деяких американських штатів.

Варто також нагадати нашим читачам, що австралієць Тоні Хенкок знайшов на пляжі Вонбойн 10-метровий хребет невідомої тварини. Незабаром спеціальні служби почнуть досліджувати знахідку і направлять зразки ДНК ссавця до лабораторії. Про це пише видання ABC. За словами очевидця, він ніколи не бачив нічого подібного. Тоні припустив, що цю істоту вбили і з'їли акули.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, під Тернополем виросла цибуля-мутант розміром з голову - будемо плакати всім селом.

Як повідомляв Знай.uа, на популярному курорті мертві птахи падають в море, моторошне видовище - Апокаліпсис сьогодні.

Знай.uа писав, унікальне бронювання: у акул знайшли додаткові "зуби" на очах.