В осінню пору, коли у розпалі сезон збирання грибів, частішають й випадки отруєння ними. Потерпають, як дорослі, так і діти, адже ця проблема має сімейний характер - меню зазвичай одне на всю родину. Днями трагедія сталася внаслідок споживання "опеньків" - загинула дитина.

Читайте Знай в Google News!

Батьки 5-річного хлопчика нагодували дитину отруйними грибами, очевидно вважаючи, що зібрали їстівні опеньки. Харчувалися ними й самі. Погано стало всім уже зранку. Дитину забрали на швидкій, але попри всі зусилля медиків хлопчик помер.

гриби, скріншот з відео
гриби, скріншот з відео

Інцидент трапився у Підмосков'ї. Як повідомляє місцева преса, дитина померла внаслідок того, що токсини поганки зруйнували печінку.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

"Батьки нагодували 5-річного сина отруйними грибами. Зібрали підмосковних "опеньків" і приготували на вечерю. А вранці всім стало погано. Малюка забрали на швидкій, але врятувати так і не вдалося - токсини поганок зруйнували його печінку.", - йдеться у телеграм-каналі "Мослента".

З відкриттям грибного сезону необхідно пам'ятати про заходи безпеки, щоб уникнути отруєння. Якщо ви не впевнені, що за гриб перед вами, краще його оминути. Перед приготуванням варто ретельно переглянути зібрані гриби і за найменшого сумніву - викинути їх.

Також необхідно враховувати, що зашкодити можуть не лише отруйні, а й неправильно приготовані їстівні гриби.

Збір грибів, скріншот відео
Збір грибів, скріншот відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, обережно, отруйні маскуються під їстівні: як відрізнити корисні гриби від шкідливих і правильно їх готувати

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці масово купують отруєні гриби і не здогадуються, до смерті - крок: "Дуже небезпечний токсин"

Також "Знай.ua" писав, що нове епідемічне зонування в Україні: які міста стали "червоними"