Сильний землетрус стався в східному Середземномор'ї. Поштовхи відчувалося як на заході Туреччини, так і в Греції. Найбільше постраждало турецьке місто Ізмір

У п'ятницю 30 жовтня в східному Середземномор'ї зафіксували потужний землетрус магнітудою 6,6 за шкалою Ріхтера в Егейському морі біля острова Самос (територія Греції ред). Епіцентр землетрусу був на глибині 10 км. Про це повідомляють видання Ekathimerini та Haber Turk.

Найбільше постраждало турецьке місто Ізмір. Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу на своїй сторінці в Twitter повідомив, що землетрус зруйнував шість будівель в Ізмірі. На місці ведуться пошуково-рятувальні операції.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Деякі проспекти та вулиці в Ізмірі були затоплені в результаті підйому рівня моря через землетрус.

Як повідомляє видання Hurriyet, вже відомо про чотири жертви лиха. Постраждало 150 осіб. Всього землетрус вплинуло на 20 мільйонів турецьких громадян. З бюджету вже виділено 3 мільйони лір (358 000 доларів США).

Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив в Twitter, що влада вони всіма силами підтримує постраждалих від землетрусу в Ізмірі.

"Всіма силами нашої держави ми підтримуємо наших громадян, які постраждали від землетрусу. Всі відповідні відомства та організації приступили до роботи в зоні лиха", - заявив Ердоган.

З сусідніх провінцій, включаючи Ушак, Денізли, Маніса, Баликесір, Айдин і Мугла, надійшли повідомлення про незначні пошкодження.

У Туреччині активно поширюється відео юнака, який вів онлайн-трансляцію в цей момент. Він кричить "Це землетрус!"

Турецьке видання Takvim повідомило, що в Стамбулі теж відчвався землетрус. Однак губернатор Стамбула Алі Ерлікая заявив, що від жителів міста вони не отримували скарг на землетрус.

А в Греції наразі про постраждалих чи загиблих не повідомляли.

Місцеві ЗМІ на Самосі повідомляють про пошкодження будівель і дорожньої інфраструктури. Поштовхи відчувалися і в Афінах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Румунії цієї ночі стався землетрус силою 4,4 бала, його відчули і жителі Чернівців.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Закарпатті сталося два землетруси

Також Знай.ua писав, що 2020 рік вразив кількістю лих, пандемія тільки початок - результати дослідження