З появою різноманітних магазинів і супермаркетів наше життя стало набагато простіше. Тепер не потрібно вставати з ранку раніше і бігти за свіжими овочами на ринок або за м'ясом в м'ясний павільйон. Здавалося б, до найближчого магазину рукою подати... навіщо ж тоді шукати щось інше, якщо можна вийти з дому і купити все необхідне. Але, на жаль, у такої зручності є і певні недоліки.

Коли ми купуємо продукти сільськогосподарського виробництва у мережевих супермаркетах, то і не підозрюємо, чим це загрожує для нашого організму. Розберімось, від чого краще утриматися при покупці їжі в супермаркеті.

Продукти, які краще не купувати в супермаркеті

продукти швидкого приготування
продукти швидкого приготування

Непоправної шкоди здоров'ю завдають продукти швидкого приготування. Ми вже розповідали вам про таку локшину, також до списку цих продуктів можна віднести пюре, супи, бульйонні кубики, концентровані суміші для приготування напоїв і пудингів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

ковбасні вироби
ковбасні вироби

Ні для кого не буде новиною, що ковбасні вироби в основному не містять нічого корисного. Замість м'яса її напихають генно-модифікованою соєю, салом і хімією, які роблять цей продукт смачним і змушують вас купувати його знову і знову.

Молочні продукти з тривалим терміном зберігання
Молочні продукти з тривалим терміном зберігання

Молочні продукти з тривалим терміном зберігання. Якщо на полицях супермаркету Ви знайшли пакет молока з терміном зберігання більше 1 тижня, краще обійдіть його стороною. Це свідчить лише про те, що нічим натуральним там і не пахне.

Болгарський перець, який продають цілий рік
Болгарський перець, який продають цілий рік

Болгарський перець, який продають цілий рік поза сезоном. Доведено, що цей продукт на всі 100% генно-модифікований.

Як би вам не подобалися ароматизовані чаї, краще купити звичайний крупнолистовий чай і в домашніх умовах надати йому будь-який смак і аромат за допомогою фруктів, ягід, трав і прянощів. Так ви мінімізуєте негативний вплив шкідливих добавок на ваш організм.

Газовані солодкі напої
Газовані солодкі напої

Газовані солодкі напої - це сущий кошмар не тільки для організму, але і для фігури. У них міститься величезна кількість цукру, в зв'язку з цим такі напої просто не здатні втамувати спрагу.

Пакетовані соки
Пакетовані соки

Пакетовані соки теж краще залишити на прилавку. Хочемо нагадати, що вони не натуральні і тим більше не підходять для дитячого харчування.

десерти в металізованій упаковці
десерти в металізованій упаковці

Кекси, рулети, бісквіти і всякі інші десерти в металізованій упаковці. Завдяки хімічному складу тесту ці солодощі можуть зберігатися, довго не черствіючи.

шоколад
шоколад

Дуже обережно потрібно ставитися і до вибору шоколад. У 98 % випадків до його складу не входить абсолютно нічого корисного. Практично весь шоколад містить ГМО, ненатуральні добавки, підсилювачі смаку, ароматизатори, емульгатори, барвники і, найголовніше, велика кількість цукру, який дуже негативно позначається на здоров'ї і фігурі.

Будьте уважні, купуючи продукти в супермаркеті. Ретельно вивчайте склад і дивіться на терміни придатності. Іноді краще витратити трохи більше часу і купити молоко у бабусі на ринку, а не в найближчому продуктовому магазині. А щоб зовсім перестрахуватися і отримувати з їжі виключно користь, найкраще готувати її вдома.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо як приготувати апетитну кашу з грибами

Як повідомляв портал Знай.ua, пшоняна каша з гарбузом на молоці - смак дитинства та осені в одній тарілці

Також Знай.ua писав, що приготувати з буряка і чим він корисний