Про це заявив колишній радник в.о. міністра енергетики, юрист Олександр Трохимець.

"Коли я чую від Президента Володимира Зеленського про прозорий конкурс з відбору суддів Конституційного Суду України, відразу згадую про неконституційне призначення "тимчасових" членів НКРЕКП Ольги Бабій, Валерія Тарасюка, Олексія Магди і Руслана Кайдаша. На 3 місяці. А потім таке ж неконституційне "узаконення" їх, коли підписував неконституційні зміни до Закону України»про НКРЕКП"... На 4-5 років", - написав Трохимець на своїй сторінці в Facebook.

Такі маніпуляції, на думку Трохимця, підривають довіру до Президента і його обіцянок проводити відкриті і прозорі конкурси на державну службу.

Нагадаємо, в жовтні Окружний адмінсуд Києва відкрив відразу два провадження про звільнення чинного складу НКРЕКП через безліч порушень при їх призначенні.

За даними Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка була створена навесні 2020 р., Саме НКРЕКП є відповідальною за безпрецедентну за масштабами кризу на енергоринку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Раніше підходи НРКРЕКУ до регулювання ринку розкритикував Секретаріат Енергетичного Співтовариства ЄС. Також відповідальність за маніпуляції на ринку на регулятор поклав Антимонопольний комітет України, зажадавши від комісії припинити маніпуляції і штучне обмеження конкуренції.

Критика діяльності регулятора відбувається на тлі корупційного скандалу, пов'язаного з головою комісії Валерієм Тарасюком і його сімейним енергетичним бізнесом.