Діти можуть не лише спілкуватися з друзями в соцмережах і грати в онлайн-ігри, але і стати жертвою шахраїв.

Читайте Знай в Google News!

"Перша ластівка. Zалежні" – серіал Нового каналу, герої якого стикаються з серйозними викликами в мережі. Разом з інформаційно-освітньою кампанією #stop_sexтинг пропонуємо розібрати головні ризики в мережі:

- Кібербулінг – цифрове "цькування" однолітків і створення контенту, який викликає ненависть або насмішку по відношенню до іншої дитини.

- Небезпечний контент – це може бути порнографія, відео/фото сцен насильства, сайти з пропагандою вживання алкогольних напоїв і тютюну.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

- Секстінг – пересилання інтимних фото-, відео- і текстових повідомлень інтимного змісту. Шахрай може не лише переслідувати сексуальні цілі, але і шантажувати дитину.

- Грумінг – формування дорослими довірчих відносин з дитиною з метою його сексуальної експлуатації.

- Сексторшн – формування дорослими довірчих відносин з дитиною з метою отримати інтимні фотографії та подальший шантаж цими матеріалами.

Ризики в мережі, фото Pixabay
Ризики в мережі, фото Pixabay

Щоб захистити онлайн-життя дитини, фахівці радять використовувати спеціальні інструменти. У браузерів є додаткові функції для безпечного пошуку і батьківський контроль. Наприклад, на YouTube, є спеціальна розробка для дітей – YouTube Kids з інструментами фільтра відео для батьків.

Старші діти вже зможуть легко "обходити" ці інструменти захисту, тому тут головний засіб попередження – розмова.

Якщо ви або ваша дитина стали жертвою кібербулінгу або секстінгу, можете звернутися в #stop_sexтинг зручним вам способом:

- задати питання чат-боту в Telegram;

- зателефонувати на консультаційну лінію з питань безпеки дітей в Інтернеті: 1545.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, зірка "школи" Анна Трінчер ледь не зіпсувала свою юну красу.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Перші ластівки" продовжать спілкування з потенційними самогубцями: тисячі врятованих життів.

Також портал Знай.uа писав, що український серіал "Перші ластівки" отримав престижну європейську нагороду.