Багато користувачів електроенергії помічають, що цифри більші, ніж мали б бути згідно з підрахунком. Виявляється, хтось краде "світло".

Читайте Знай в Google News!

Про прилади, які споживають більше електроенергії, ніж вам здається, пише сайт "Жемчужинка".

1.Телевізор

Цей прилад є майже у кожного вдома, а то й по 2-3. В основному всі вимикають телевізор за допомогою пульта, але він так і залишається включеним у мережу. У сплячому режимі телевізор продовжує витрачати електроенергію. У такому стані він споживає приблизно 25 Вт на добу, а це 700 Вт/місяць.

Телевізор, канали, фото: Pixabay
Телевізор, канали, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

2. ТВ-тюнер супутникового або цифрового телебачення

Вони зазвичай теж включені в мережу і підключені до телевізора. Споживають тюнери від 150 до 200 Вт за добу, а це за місяць до 6 кВт.

3. Комп'ютер

Включений в розетку стаціонарний комп'ютер, як і телевізор, краде за одну добу 100 Вт, приблизно 3 кВт на місяць.

4. Холодильник

Звісно, відключити від мережі його неможливо. Однак при постійному підключенні холодильник споживає 750 Вт за 24 години, а це 22-23 кВт/місяць. Проте, чим вища температура на кухні, тим важче працювати холодильнику, відповідно він більше витрачає електроенергії. Тому важливо розташовувати холодильник якомога далі від плити і духовки.

Пральні машинки за типом установки
Пральні машинки за типом установки, pixabay.com

5. Пральна машинка

Включена постійно в розетку пралка споживає від 20 до 30 Вт за 24 години. Машинка повинна бути заповнена в міру, оскільки через забитий барабан, вона витрачає більше енергії.

6. Електрочайник

Не потрібно наповнювати електрочайник повністю водою, якщо ви хочете випити одну чашку чаю. Це не економно і навіть шкідливо для здоров'я.

7. Зарядні пристрої

Вони крадуть електроенергію в малих кількостях, приблизно 1-1,5 Вт за добу. Однак зазвичай їх у нас багато, особливо у сім'ях. Багато хто також залишають їх включеними в розетки. Проте це не лише енерговитратно, але і небезпечно.

Холодильник, фото "Знай.ua"
Холодильник, фото "Знай.ua"