В українських школах з понеділка, 2 листопада, відновився навчальний процес і більшість дітей сіли за парти після осінніх канікул. Однак, в деяких навчальних закладах школярі продовжують навчатися в дистанційному режимі.

Читайте Знай в Google News!

У країні епідеміологічна ситуація загострюється, а в Міносвіти вже офіційно змінили дати зимових канікул у всіх навчальних закладах, щоб батьки і діти знали до чого готуватися.

Карантин у школах, фото: кадр з відео
Карантин у школах, фото: кадр з відео

Згідно з офіційним листом від Кабінету Міністрів, цього року у школярів буде двоє зимових канікул. Вперше діти вирушать на зимові канікули 28 грудня і відпочиватимуть по 10 січня наступного року включно. Другий етап канікул стартує з 15 лютого 2021 року і триватиме до 21 лютого.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У студентів таких довгих канікул не передбачається. Вони підуть відзначати зимові свята 28 грудня, і після 10 січня повернуться до навчання.

За словами в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета, Україна практично повністю готова перейти на дистанційне навчання. Однак, багато хто проти, в тому числі керівники шкіл в тих містах, які опинилися в "червоній" зоні. Наприклад, в Ужгороді мерія не хоче зупиняти освітній процес у місті та закривати садочки зі школами, хоча це передбачено карантинними обмеженнями.

Мер міста наполягає на тому, щоб дистанційним зробити навчання тільки 5-11 класів. А що стосується дитсадків, то з серпня в Ужгороді на коронавірус захворіло 2 дитини, тому закривати садочки там не бачать підстав.

Незважаючи на погіршення епідеміологічної ситуації, в Києві також не мають наміру переводити всі школи на дистанційне навчання. На сьогоднішній день на карантин у столиці закрито 8 шкіл. Після канікул до навчання повернулися 428 шкіл Києва.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, школярів "червоного" Харкова відправили за парти.

Як повідомляв Знай.uа, центр Харкова закриють на три місяці через ялинку.

Знай.uа писав, у "червоних" Чернівцях школярів не пустять за парти.