В Україні запровадять карантин вихідного дня. В МОЗ пояснили, які обмеження діятимуть у вихідні.

Читайте Знай в Google News!

Цілковитого локдауну в Україні наразі не буде, але з 14 листопада запровадять жорсткий карантин на вихідні. Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Міністр зазначив, що українцям необхідно підготуватися до нововведень.

"Ми чітко розуміємо, що ми не в змозі ввести повний локдаун, на який пішли деякі європейські країни - не на два тижні, не на три тижні. Саме тому наша пропозиція буде - робити такий жорсткий карантин саме на вихідні дні, тобто на суботу-неділю", - заявив Степанов.

Міністр пояснив, що означає карантин вихідного дня. Після запровадження такого режиму у суботу та неділю буде зачинено все, крім аптек та продуктових магазинів. Однак, транспорт працюватиме, оскільки він, за словами міністра, також критична інфраструктура.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Степанов припустив, що такий протиепідемічний режим може бути запроваджено наприкінці наступного тижня - з 14 листопада.

Міністр вважає, що карантин вихідного дня дозволить розірвати ланцюг передачі коронавірусу через відсутність спілкування людей один з одним.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Степанов розповів, на скільки МОЗ збільшить кількість ліжок і анонсував розгортання мобільних госпіталів

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні за минулу добу 9850 нових хворих на коронавірус, 193 померло

Також Знай.ua писав, червоний карантин в Україні: Ляшко розповів, як зміниться робота шкіл і дитсадків.