Провідне американське видання The New York Times звернуло увагу на боротьбу українського народу за міжнародне визнання борщу українською культурною спадщиною, яка вийшла на новий рівень завдяки старанням кулінарного експерта Євгена Клопотенка.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: публікація на сайті The New York Times.

Стаття вийшла під промовистою назвою "У російсько-українському конфлікті відкривається новий фронт: борщ", і в ній ситуація порівнюється, серед іншого, з арабо-ізраїльським конфліктом за нематеріальну спадщину хумуса. Тепер цим питанням маэ зайнятися ЮНЕСКО.

За словами Клопотенка, приводом для його активності стало те, що російський уряд проголосив у Twitter, що "борщ - одна з найвідоміших і улюблених страв Росії".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Борщ, фото: pixabay.com
Борщ, фото: pixabay.com

"Багато речей вивезли з України, але наш борщ не візьмуть. Я зрозумів, що ми повинні захищати те, що належить нам" - заявив Євген Клопотенко.

Примітно, що у The New York Times спробували зрозуміти значення борщу для українців:

"Українці бачать, що Москва, крім військового втручання, намагається привласнити всю культурну спадщину східнослов'янського світу з таких питань, як лідерство в Православної церкви та історичні претензії на Крим".

Нагадаємо, Клопотенко навіть попрацював над фільмом про борщ, який він мріє показати в кінотеатрах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Старовинний рецепт "чорного борщу" змусить вас пустити слинку - "Жодного томату, лише згнічені сливи".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зірковий шеф-кухар Клопотенко зізнався, чому не одружується: "Через шлунок…"

Також портал "Знай.ua" писав, що Клопотенко з "МастерШеф" поділився рецептом королівської рибки з ніжним соусом.