У важкі часи люди традиційно вдаються до особливих молитв, які безпосередньо торкаються насущних проблем. Зараз, у розпал пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 віряни звертаються до Бога з проханням про захист від хвороб.

Читайте Знай в Google News!

При цьому для християн характерно молитися не тільки за себе, а ще й за рідних і близьких. На 7 листопада випадає Димитрівська батьківська субота, яка відзначається напередодні дня святого великомученика Дмитра Солунського Мироточивого. Це поминальний день, але також і нагадування про важливість молитви за здоров'я батьків. Христос після помазання миром сказав: "Мене не постійно ви маєте" (Матвія 26:11), — і це нагадування варто застосувати для й думаючи про батьків.

Молитва дітей за померлих батьків

Господи Ісусе Христе, Боже наш! Ти сиріт охоронитель, скорботних пристановище і тих, що плачуть, утішитель. Звертаюсь до Тебе я, осиротілий, зітхаючи й плачучи, і молюсь Тобі: вислухай благання моє і не відверни Лиця Твого від зітхань серця мого і від сліз очей моїх. Молюся Тобі, милосердний Господи, заспокой скорботу мою за розлукою з батьком моїм, що породив і виховав мене (ім'я, або: з матір'ю; або: з батьками моїми, що породили й виховали мене,– імена їхні), а душу його, що відійшов до Тебе з правдивою вірою в Тебе і твердою надією на Твою Чоловіколюбність і милість, прийми в Царство Твоє Небесне. Схиляюсь перед Твоєю святою волею, що нею взято його від мене, і прошу Тебе: тільки не візьми від нього милості й добросердя Твого. Знаю, Господи, що Ти, Суддя світу цього, гріхи й нещастя батьків караєш у дітях аж до третього й четвертого роду, але Ти й милуєш батьків за молитви й доброчесність дітей їхніх, онуків і правнуків. Із щирістю серця благаю Тебе, Судде милостивий, не карай вічною карою померлого незабутнього для мене раба Твого, батька мого (ім'я), але відпусти йому всі провини його вільні й невільні, які він учинив словом і ділом, свідомо і несвідомо за життя свого тут на землі, і з милосердя і чоловіколюбності Твоєї, молитвами Пречистої Богородиці і всіх святих, помилуй його і від вічної муки визволи.

Милосердний Отче отців і дітей! Дай мені всі дні життя мого, до останнього зітхання мого, не переставати пам'ятати про покійного батька мого в молитвах моїх, і благати Тебе, праведного Суддю, щоб Ти оселив його у місці світлому, у місці прохолоди і місці спокою, з усіма святими, де немає ніякої хвороби, смутку й зітхання. Милостивий Господи! Прийми нині за раба Твого (ім'я) мою щиру цю молитву і віддай йому нагородою Твоєю за працю й піклування у вірі та християнській побожності, бо він насамперед навчив мене знати Тебе, свого Господа, благоговійно молитися Тобі, на Тебе одного уповати в біді, скорботах та хворобах і дотримувати заповідей Твоїх. За добре піклування його про моє зростання духовне, за теплі молитви, які приносив він за мене до Тебе, і за ці дари, які він випросив мені від Тебе, віддай йому Своєю милістю, Своїми небесними благами і радостями у вічному Царстві Твоєму. Бо Ти – Бог милостей і щедрот та чоловіколюбства, Ти – спокій і радість вірних рабів Твоїх і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом нині, повсякчас і на віки віків. Амінь.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Молитва за зцілення (складена за книгою псалмів)

Благослови, душе моя, Господа, і не забувай за всі добродійства Його! Всі провини твої Він прощає, всі недуги твої оздоровляє. Від могили життя твоє Він визволяє, Він милістю та милосердям тебе коронує.

Господи, вислухай молитву мою, і благання моє нехай дійде до Тебе! Помилуй мене, Господи, - я ж бо слабий, оздоров мене, Господи, бо тремтять мої кості, і душа моя сильно стривожена ... Гине тіло моє й моє серце, та Бог – скеля серця мого й моя доля навіки.

Я в ім’я Господа кличу: О Господи, визволи ж душу мою! Господь милостивий та справедливий, і наш Бог милосердний! Пильнує Господь недосвідчених, - став я недужий, та Він допоможе мені! Вернися, о душе моя, до свого відпочинку, бо Господь робить добре тобі, бо від смерті Ти визволяєш душу мою, від сльози моє око, ногу мою від спотикання. Я ходитиму перед обличчям Господнім на землях живих!

Господь очі живим відкриє, Господь випростовує зігнутих, Господь милує праведних!

Господь любить тих, що бояться Його, що надію складають на милість Його!

Благословенний. Господь навіки. Амінь!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в Кривому Розі злочинці обікрали церкву.

Як повідомляв портал "Знай.uа" священики і віруючі прийшли відбивати єпископа у поліції.

Також "Знай.uа" писав, що у Львові підсвітили два храми.