Кабінет міністрів України прийняв законопроєкт №3891, в якому, серед іншого, прописані штрафи за недотримання масочного режиму у громадських місцях.

Читайте Знай в Google News!

Тепер перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без респіратора чи захисної маски» карається штрафом у розмірі від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів, тобто від 170 до 255 гривень.

коронавірус в Україні, скріншот з відео
коронавірус в Україні, скріншот з відео

Відповідно до закону, накладання штрафів можуть здійснювати органи внутрішніх справ, Національна поліція, уповноважений орган охорони здоров'я, органи місцевого самоврядування і уповноважені органи Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Під громадським місцем варто розуміти “частину (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу. Зокрема під'їзди, підземні переходи, стадіони”. Тобто, якщо ви просто йдете вулицею - ви можете законно не бути в масці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Степанов розповів, на скільки МОЗ збільшить кількість ліжок і анонсував розгортання мобільних госпіталів

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні за минулу добу 9850 нових хворих на коронавірус, 193 померло

Також Знай.ua писав, червоний карантин в Україні: Ляшко розповів, як зміниться робота шкіл і дитсадків.