У ситуації розбирався YouTube-канал «Знай.ua».

Стан справ відомо кожному, хто хоч трохи цікавиться новинами. Але фонд, створений для боротьби з пандемією коронавірусу, зараз відверто розбазарюється. Його витрачають на всілякі завдання, не пов'язані з медициною — від ремонту будівель до знімання патріотичного кіно.

Сказане відноситься не тільки до цього фонду — наприклад, з грошей, призначених на лікування онкохворих дітей, Кабмін понад 60 мільйонів гривень забрав на ремонт доріг у Львівській області. А з «ковідного» фонду два мільярди спрямовані на зарплати працівникам Нацполіції.

Невідомо, чому ці гроші покинули медичну сферу: в Міністерстві охорони здоров'я або не змогли їх відстояти, або не захотіли, або те й інше разом.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Щодня надходять лякають зведення: вже зараз за добу заражається коронавірусів понад дев'ять тисяч українців. За словами президента Зеленського, в країні буде введений тотальний карантин, як тільки ця цифра перевершить 9 з половиною тисяч.

Експерти прогнозують нові стандарти лікування COVID-19 і поява нових штамів вірусу. Втім, останнє — вже не прогнози, а реальність: по Європі поширюється новий штам, що виник, імовірно, серед іспанських сільськогосподарських працівників.

«Щеплення від коронавірусу може бути необхідна кілька разів на рік вакцинами, які будуть мати різний склад. Дана інфекція дуже мінлива », - зазначає лікар-інфекціоніст Євгенія Менжуліна.

У світової науковій спільноті досі навіть немає єдиної думки, чи потрібна вакцина від цієї інфекції.

У нашій же країні вводяться нові стандарти лікування COVID-19. У містах готується розгортання тимчасових госпіталів. В одному лише Києві на два таких госпіталю — на Виставковому центрі та в Палаці спорту — потрібно 245 мільйонів гривень.

На каналі «Знай.ua» відзначають, що тотальний карантин стане серйозним ударом по українській економіці, стан справ в якій і так далеко від блискучого. Гарантовано зупини пандемію можна тільки одним способом: масово тестувати населення і відстежувати контакти хворих. В цьому випадку можна буде ізолювати лише тих, хто дійсно небезпечний для навколишніх, всі інші зможуть працювати далі.

А повний карантин — це поразка держави в боротьбі з пандемією.

Повідомлялося, що влада Угорщини ввела в країні комендантську годину.

А в Києві за допомогою грубої сили з трамвая вигнали дівчину, яка збиралася їхати без медичної маски.