Про це радник президента України з питань економіки, економіст Олег Устенко заявив у коментарі Знай.UA, коментуючи сьогоднішню презентацію аудиту та векторів економічного розвитку.

«Економічний аудит дуже важлива частина будь-якої роботи, саме такий аналіз має визначити, що взагалі впливає на економічний розвиток держави. На основі чого будуть зроблені відповідні висновки у подальшій роботи державного сектору загалом. Наприклад, отримати відповіді на питання, яким чином так сталося, що за останні 30 років світова економіка збільшилася в 2,5 рази, а українська економіка знаходиться нижче рівня 1991 року. Далі - чому польська економіка подвоїлася, а українська економіка збільшилася лише на 20 відсотків. І наостанок - хто цьому всьому заважає, але не тільки хто винен, а що ми маємо і що треба робити з усім тим, що ми зараз маємо», - сказав Олег Устенко.

За його словами, проведення такого широкомасштабного аудиту було конче необхідно.

«Адже дуже часто, працюючи з державною власністю, державні менеджери навіть не знають, що в них є. Мова йде про людей, надра, які також належать українцям, що відбувається на державних підприємствах. А яким чином держава може планувати свою фінансову діяльність та планувати бюджет, коли навіть немає розуміння, що виділені з бюджету кошти не те що ефективно використовуються, а використовуються взагалі», - додав він.

Презентація Економічного аудиту країни та Векторів економічного розвитку до 2030 року відбулася сьогодні. У події взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, представники бізнесу, науковці та інші.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Економічний аудит країни отримав назву RE:think, тобто переосмислення українського потенціалу.

Аудит та економічні вектори стануть основою для розробки «Національної економічної стратегії 2030», що буде презентована згодом.

Нагадаємо, завдання уряду презентувати аудит та вектори економічного розвитку поставив Президент України Володимир Зеленський під час свого щорічного послання до парламенту два тижні назад.