Українці найчастіше заражаються коронавірусною інфекцією в місцях масового скупчення людей. При цьому підчепити новий вірус на вулиці практично неможливо.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомив завідувач Чортківського міськмежрайонного відділу ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України" Микола Михайлюк, передає "Липа".

"Шанс заразитися коронавірусом на вулиці дуже малий. Як на мене, то найбільшу загрозу представляють все ж великі застілля – дні народження, хрестини або весілля. Тоді збирається велика кількість гостей, і мало хто з них дотримується масочного режиму. Бувало, що після гучних святкувань ми мали спалахи захворювання", - пояснив фахівець.

Карантин, фото pxhere
Карантин, фото pxhere

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На думку Михайлюка, у разі можливості варто перенести такі заходи, або ж святкувати у вузькому колі.

"Ще однією загрозою є громадський транспорт, точніше правила поведінки в ньому. Останнім часом спостерігаємо переповнені автобуси, в яких їдуть пасажири без масок. Саме за таких умов набагато збільшується ризик захворіти, тому що люди знаходяться в закритому приміщенні на невеликій відстані один від одного", - зазначив лікар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, в Україні з 14 листопада вводять карантин вихідного дня: які обмеження діятимуть.

Як повідомляв портал Знай.uа, голова МОЗ Максим Степанов заговорив про скасування операцій через карантин.

Також портал Знай.uа писав, що кияни начихали на карантин і заполонили метро: "Яка пандемія?"