Державна прикордонна служба України в соціальній мережі Facebook опублікувала відео з індійцем, який в аеропорту Бориспіль "торгувався" з прикордонником, щоб той пропустив його на територію України.

Громадянин Індії мав проблеми з можливістю в'їзду в Україну, тому спочатку запропонував співробітнику прикордонної служби 600 доларів (16 879 грн), потім "підвищив ставку" до 800 (22 506 гривень) і закінчив "торги" тисячею доларів (28 132 грн).

Читайте Знай в Google News!

Прикордонник же ставив питання індійцеві, чи розуміє він, що взяття це незаконно. Чоловік відповів ствердно, тому співробітник ДПСУ відмовився від хабара і надав іноземцю заборону в'їзду на територію України на три роки.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У 2018 році була подібна ситуація із затриманням громадянина Індії військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України. Тоді іноземець намагався дати неправомірну вигоду в розмірі $600.

Тоді за фактом надання хабара було відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, яке передбачено частиною 3 статті 369 КК України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на україно-польському кордоні шастал "курящий дрон": 700 пачок тютюну в повітрі.

Як повідомляв "Знай.ua", "Бориспіль" скували шалені черги, аеропорт скоро лопне: "Карантин по-українськи"

Знай.ua писав, На Закарпатті знайшли прикордонника з простреленою головою: пустив кулю в лоб.