Те, що показано в турецькому серіалі “Величне століття", зовсім не відображає тих страждань, душевних і фізичних, через які проходили дівчата в гаремах, коли вагітніли і народжували.

Вічні інтриги, в які дівчата потрапляли навіть не по своїй волі, справжні війни за місце під сонцем і увагу султана, і багато іншого, доводило до нервового виснаження. Вижити і не збожеволіти вдавалося тільки найсильнішим.

Частим явищем для мешканок гарему ставала післяпологова депресія. Сьогодні медицина вже знає, що це за хвороба, і що з нею робити. А в ті часи стан породіллі приймалося за божевілля.

Ось, наприклад, мріяла дівчина народити спадкоємця, шехзаде, а на світ з'являлася дівчинка. А конкуренція в гаремі була просто величезною. В результаті наслідки для дівчини могли бути непередбачуваними, вона замикалася в собі і відмовлялася від дитини.
Але не тільки народження дівчинки могло дати поштовх до розвитку депресії у молодої мами.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Навіть якщо народжувався хлопчик, наложниця все одно залишалася під загрозою нервового зриву. Вона боялася за його життя. І це проявлялося по-різному, від повної відмови від свого малюка, до гіперопіки.

Як тільки жінка починала поводитися неадекватно, у неї могли відібрати дитину. Жоден султан не захоче собі таку неврівноважену фаворитку. А якщо вона щось зробить з собою або дитиною, нікому це було не потрібно.

Таких дівчат ізолювали і відправляли в старий палац, де вони і доживали час, який їм відведено. А деякі не витримували розлуки з дитиною і самі покидали цей світ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, зірка" чудового століття " Мер'єм Узерлі ошелешила фанатів новим образом.

Також портал " Знай.ua" писав, що зірка" чудового століття " Мер'єм Узерлі показала, як проводить карантин зі своєю донькою.