Речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович оцінив вартість відбудови Донбасу у суму від 15 до 21 млрд доларів США.

Читайте Знай в Google News!

Таку заяву він зробив у відповідь на запитання журналістки ТСН про те, чи варто Україні взагалі намагатися повернути ці території, оскільки це буде невигідно у зв'язку зі знищеною інфраструктурою, екологічною кризою та необхідністю розмінування (що може зайняти до 10 років).

"Від 15 до 21 млрд доларів. Саме тому економічна зона. Особлива. Є країни й міжнародні організації, які готові інвестувати, допомагати, і в питаннях розмінування, і екологічної небезпеки. Питання в тому, що першою умовою є демілітаризація. Ну а з точки зору повертати чи не повертати, то мати власну незалежну державу взагалі дорога штука, але наш конституційний обов'язок збереження територіальної цінності і недоторканності країни є обов'язком не лише країни, а й кожного громадянина. Стаття 17 Конституції. Ми маємо кожен з нас, і ми як суспільство, держава маємо повернути в яку б ціну нам це не обійшлося. Ми не можемо сказати: "Шановні 3,5 мільйони громадян Донецької та Луганської областей, які проживають на тимчасово непідконтрольних уряду територіях, ми вирішили, що ви не вигідні нам, і тому ми від вас позбавляємося". Це неможливо за жодних умов, навіть якби це коштувало 150 мільярдів. А за що загинули тоді наші солдати, якщо ми відмовляємося?" — виклав свою позицію Арестович.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Вогонь загартовує душі": молодий захисник України розповів, яке вперше бути на полі бою.

Як повідомляв "Знай.ua", тернополянки закатали для військових Донбасу сотні банок з "маминими" огірочками: "Героям потрібні сили"

Знай.ua писав, розвідники з Дніпра втратили ніс колегам з Англії і показали, як перемогти Путіна - справжні профі.