У столиці ОАЕ Абу-Дабі контрольованим вибухом було знесено найвищу будівлю міста: чотирибаштову Meena Plaza, будівництво якої так і не було завершене. 165-метрові хмарочоси зрівняли з землею менш ніж за 10 секунд.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє видання Khaleej Times.

Будівництво хмарочосу почалося ще у 2007 році. Будівля мала стати найвищою у світі, але Meena Plaza невдовзі обігнали проєкти інших країн. Робота над зведенням чотирьох башт продовжувалася з перемінним успіхом, і урешті-решт хмарочос було вирішено підірвати.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

144-поверхову будівлю було знищено контрольованим вибухом. Як пишаються організатори, процес пройшов за найвищих стандартів безпеки. У районі було тимчасово закрито усі магазини та базари, а спостерігати за руйнацією довгобуду можна було лише з безпечної відстані. Вибух навіть потрапив до Книги рекордів Гіннеса, як найбезпечніший і найбільш контрольований у світі.

На місці знесеного хмарочоса вже невдовзі планують розпочати нове будівництво.

Влада ОАЕ вже встигла повідомити, що реалізація проєкту знесення демонструє дотримання найвищих стандартів безпеки у країні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, На Рибальському острові Києва з'явиться хмарочос «Писанка».

Як повідомляв портал Знай.ua, Найбільший хмарочос Києва прикрасить символ ЛГБТ - у Росії за таке саджають.

Також Знай.ua писав, Перший львівський хмарочос пустять з молотка за 445 мільйонів.