Супрун дала поради людям з інвалідністю, як пережити пандемію та як рятуватись від коронавірусу.

Читайте Знай в Google News!

Люди з інвалідністю мають прожити та пережити пандемію, а не виживати під час неї. А влада та кожен з нас мають не забувати про таких людей, допомагати їм, а не вдавати, що їх не існує.

Про це написала колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун, яка продовжує активно розвиватися у сфері медичного блогінгу.

Супрун зазначила, що карантин та ізоляція безумовно негативно впливають на фізичне та ментальне здоров’я людей з інвалідністю. Тому запобігання захворюваності на covid-19 серед таких людей має бути максимально комплексним.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Супрун дала поради як для юдей з інвалідністю, так і для тих, хто доглядає за ними.

Що робити людям з інвалідністю в період пандемії

Складіть план дій на випадок, якщо ви захворієте. Організуйте вдома запас їжі, води, засобів гігієни та медикаментів.Тримайте "під рукою" контакти людей чи організацій, до яких ви можете звернутися по допомогу.

Переконайтеся, що у разі хвороби людини, яка доглядає за вами, вам її буде ким замінити. Домовтеся з близькими чи представниками організації про підстрахування.

Піклуйтеся про себе та своє здоров’я більше, особливо якщо ви знаєте, що ви в групі ризику. Не скасовуйте зустрічі з лікарем у разі потреби.

Дотримуйтеся фізичної дистанції, мийте руки або обробляйте їх антисептиком, правильно носіть захисну маску, якщо можете це робити. Не забувайте дезінфікувати предмети, якими ви користуєтеся: колісне крісло, білу тростину, слуховий апарат, окуляри тощо.


Що робити тим, хто доглядає за людьми з інвалідністю

Передусім захистіть себе та людину, про яку піклуєтеся.

Дотримуйтеся дистанції, маскового режиму та регулярного мийте руки. Пам’ятайте, що якщо ви доглядаєте за людиною, яка майже не виходить з дому, то саме ви можете бути тим, хто принесе вірус.

Дбайте про здоров’я людини, про яку ви піклуєтеся, не обмежуючись лише фізичним здоров’ям. Людині може бути страшно або неспокійно через загрозу інфікуватися. Допоможіть їй, поговоріть зі своїм підопічним або запросіть фахівця з ментального здоров’я, якщо це потрібно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Супрун знайшла у шкільних підручниках небезпечні поради

Як повідомляв портал Знай.ua, Супрун пояснила, чому ні в якому разі не можна видавлювати прищі і гризти нігті.

Також Знай.ua писав, Супрун розповіла, які акції протесту вони з друзями проводили в день Подяки