Дві компанії отримали доступ до міждержавних перетинів для імпорту електроенергії з Росії в лютому 2021 р.Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на дані системного оператора НЕК «Укренерго».

Доступ до перетину «Росія-Україна» з 1 по 28 Лютого потужністю 50 МВт викупило ТОВ «нова-енергетична-компанія», ще по 100 МВт на весь місяць і додатково на другу його половину придбало ТОВ «Стімекс».

ТОВ "НЕК" належить Олександру Притиці – колишньому топ-менеджеру облгазів Дмитро Фірташа. До газового бізнесу Притика працював разом з нинішнім головою НКРЕКП Валерієм Тарасюком в компанії VS Energy.

За даними "Інтерфакс-Україна", бенефіціарами ТОВ "Стімекс" (по 50%) є Ольга Дячик і Сергій Дружук, який раніше працював генеральним директором в "ПАККО Холдинг" – рітейлері і операторі магазинів "Вопак" і "Пакко" в Західній Україні.

Нагадаємо, з 3 січня 2021 р.Україна почала імпорт з Білоруської АЕС режиму Олександра Лукашенка, побудованої на гроші Росії на півночі Білорусі. Завдяки поставка в Україну АЕС вперше вийшла на повну потужність.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У січні 2021 року з Білорусі до Росії було поставлено понад 200 млн кВт год, що еквівалентно роботі одного енергоблоку Рівненської АЕС протягом майже місяця.

27 січня енергетичний комітет парламент схвалив законопроект про заборону імпорту з Росії та Білорусі.