Співпраця з Білоруської АЕС і закупівля струму з Росії негативно вплине на відносини України із західними партнерами і похитне позиції нашої країни в Європі.

Про це в ефірі телеканалу «Україна24» повідомив колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«Ми купуємо енергію з атомної станції, хоча у нас свої атомні станції. Одночасно ми запроваджуємо якийсь резерв для цієї атомної станції. І всі кажуть: так ви ж визначайтесь, ви там хрестик або труси, як кажуть. Це реальна історія, яка ще нам вийде дуже сильно боком», - повідомив екс-міністр закордонних справ.

За його словами, рішення влади купувати струм з Білоруської АЕС уже вплинуло на відносини з Литвою і Польщею. Існує також ризик погіршення стосунків і з Німеччиною.

«Цього року будуть вибори в Німеччині. І дуже імовірно, що там буде коаліція з зеленими, які не просто нервово ставляться, а відверто негативно до цього проєкту (Білоруської АЕС – прим.)», - додав екс-міністр.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Нагадаємо, Україна розпочала імпорт електроенергії з Білоруської АЕС в січні 2021 року. Завдяки цьому Білоруська АЕС вперше змогла вийти на повну потужність. З початку року було закуплено майже 200 млн кВт годин.

На тлі критики імпорту, міністри енергетики та закордонних справ України заявили про плани скорішого від’єднання від енергосистем Росії і Білорусі, що зробить фізично неможливим імпорт струму з цих країн.

27 січня комітет Верховної ради з питань енергетики підтримав законопроект про заборону імпорту струму з Росії і Білорусі.