У Мексиці наркокартелі є невід'ємною частиною суспільства вони будують церкви, лікарні і школи. Суспільство сприймає це негативно, але вже звикло до цього.

Про це після повернення з Мексики розповів засновник і креативний директор мережі преміальних коворкінгів Creative States Ілля Кенігштейн в ефірі «Романенко Бесіди».

«Мексика – це федерація, там 31 штат. Не всі території управляються державою. В якійсь мірі це схоже на те, що є у нас. Для нас очевидним є те, що східні території захоплені Росією. Але для мексиканців так само є очевидним те, що у них на частині територій держава може в меншій мірі управляти, тому що вони знаходяться під управлінням наркокартелів», - розповів він.

За його словами, наркокартелі є невід'ємною частиною мексиканського суспільства. Вони давно соціалізувалися, і стали не просто організацією, яка виготовляє і поставляє наркотики. Наркокартелі займаються будівництвом церков, лікарень і шкіл.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Кенігштейн навіть порівняв мексиканські наркокартелі з українськими олігархами.

«Це точно так само, як в Сирії є терористичні організації. Таким же чином і наркокартелі в Мексиці стали частиною суспільства. Суспільство сприймає це негативно, але звикло до цього. І в цьому дуже велика паралель між тим, що є у нас, в контексті олігархів. Хоча для мешканців Швейцарії це дикість взагалі», - зазначив бізнесмен.

Нагадаємо, Знай.uа повідомляв, що міністра Петрашка звинуватили в бажанні «підгребти під себе» Держспоживслужу, яка повинна підкорятися Мінагрополітики.

Раніше Катерина Котенкова заявила, що зарплати та прожитковий мінімум зростуть, але пропорційно збільшаться податки, внески та штрафи.