Житель Полтавської області уникнув покарання за ухилення від мобілізації, перерахувавши ЗСУ 20 тисяч гривень.

Про це свідчить рішення Лубенського районного суду. 28 серпня чоловік визнали придатним до військової служби і вручили повістку для відправлення до частини. Втім, він відмовився її отримувати, за що на нього склали відповідний акт.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

На суді фігурант визнав провину у скоєнні злочину, передбаченого ст. 336 КК України (ухилення від призову до військової служби). Водночас, він попросив не карати суворо та надав квитанцію про переказ 20 000 грн на потреби ЗСУ.

Суд врахував факт добровільної допомоги українській армії і ухвалив рішення не відправляти чоловіка до в'язниці. Його визнали винним за інкримінованою статтею та призначили 3 роки позбавлення волі з випробувальним строком на 1 рік.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Отже, фігурант справи таки уникнув реального висновку. Його адвокат переконував, що чоловік є єдиним годувальником сім'ї та доглядає хвору матір, тому не може залишити будинок надовго. Саме тому суд пішов йому назустріч, хоча переказ грошей ЗСУ не є підставою для ухилення від мобілізації.

Втім, цей випадок ще раз доводить важливість підтримки української армії у лихоліття. Навіть ті громадяни, які з різних причин не можуть особисто стати на захист Батьківщини, можуть допомогти іншим захисникам – регулярними пожертвуваннями. Адже від достатнього фінансування ЗСУ залежить наша спільна перемога у цій дуже тяжкій війні.

Нагадаємо, окупанти можуть піти на Київ:розвідник зробив тривожну заяву

Як повідомляв "Знай.uа", знайдено рай для ухилістів, туди стоять черги, а військкоми забули дорогу

Знай.uа писав, чи можуть вам виписати повістку прямо в маршрутці і що з цим робити: корисні поради