Олександр Харченко — директор Центру досліджень енергетики — розповів про контрольовану ситуацію в енергосистемі України на 4 грудня.

За його словами, за температури 0 градусів дефіциту електрики немає. Проблеми можуть виникнути лише за -3...-5 градусів.

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

Проте вже цієї ночі очікується похолодання до -14. У разі нестачі електроенергії Україна компенсуватиме дефіцит імпортом з Європи.

"Наші партнери підтримують нас і вже неодноразово допомагали. Думаю, що цього разу також нададуть допомогу”, - сказав Олександр Харченко.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

На його думку, з 4 до 10 грудня обійдеться без планових відключень завдяки підтримці європейських країн. Експерт наголосив, що Україна отримує електроенергію на умовах імпорту та аварійної допомоги з трьох основних країн – Румунії, Польщі та Словаччини.

Місто без світла. Фото: скриншот з відео
Місто без світла. Фото: скриншот з відео

"Аварійна допомога – на практиці означає, що жоден бізнес в Україні раніше не заплатив за імпорт електроенергії. Проте оператор "Укренерго" бачить, що дефіцит електроенергії в системі все-таки виникає”, - пояснив директор Центру досліджень енергетики.

Отже, попри прогнозоване похолодання станом на 4 грудня ситуація з електроенергією в Україні контролюється.

Нагадаємо, скоро будете без їжі, якщо не зробите цього:українцям розповіли, як врятувати себе без світла

Як повідомляв "Знай.uа", "у супермаркеті відразу платимо": в "Yasno" пояснили, навіщо потрібна плутанина у показниках

Знай.ua писав, не витрачайте гроші на генератор: українці винайшли "шайтан-машину" на випадок відключення світла