В Україні кількість людей середнього та старшого віку значно перевищує кількість молоді, ситуація така, що якщо виключити представників старших поколінь із мобілізаційного резерву, це може призвести до серйозних проблем навіть у тилових підрозділах, які вже зараз відчувають брак кадрів.

Цю думку висловив народний депутат Сергій Рахманін, який є членом комітету Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки, в інтерв'ю для "Української правди". Він підкреслив, що питання про зниження верхньої межі призовного віку з 60 до 50 років є дуже складним і потребує детального обговорення.

Військовий / фото: Freepik
Військовий / фото: Freepik

"На моє переконання, треба зменшувати, але якщо ви подивитеся на демографічну картинку України, то з'ясуєте, що людей середнього і старшого віку у нас в рази більше, ніж молоді. Якщо ми викреслимо цих людей зі списку мобілізаційного ресурсу, то навіть деякі тилові й допоміжні частини просто будуть недоукомплектовані" - повідомляє Сергій Рахманін.

Водночас Рахманін зазначає, що це лише його особисте бачення ситуації, адже остаточне рішення в цій справі має приймати Генеральний штаб.

Популярні новини зараз
Вдень до +29°, а небо вибухне громом: народний синоптик озвучив погоду на кінець вересня Залишився лише тиждень: українці зазнають важких змін з 1 жовтня В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі Хто в першу чергу отримає повістки
Показати ще

"Генштаб вважає, що поки що, на жаль, так питання не стоїть. Хоча й окремі офіційні представники Міністерства оборони, і окремі представники Генерального штабу висловлювалися за те, щоб знизити цю планку до 55 років чи навіть до 50. Але поки що вони не готові говорити про це в осяжній перспективі" - додав Сергій Рахманін.

Людина тримає в руках військовий квиток
Людина тримає в руках військовий квиток

Раніше ми повідомляли, які будуть зарплати військових та мобілізованих з 1 жовтня.

Українці можуть служити неподалік від дому, як скористатися привілеєм- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, військові можуть не платити відсотки по кредитам.