Вже у 2020 році до Польщі на заробітки поїде значно менше українців, ніж попереднього року. Таке спрогнозували експерти Польсько-української господарчої палати та агентства з працевлаштування Foreign Personnel Service, пише видання Dziennik Gazeta Prawna.

Як відзначається, щонайменше 20% українців, які до тепер шукали роботу у Польщі, не мають наміру це робити.

"2020 рік стане проривом з точки зору міграційних тенденцій українців. Прогнозується, що вперше за кілька років їх чистий коефіцієнт міграції може бути позитивним, а це означає, що менше людей покинуть Україну, ніж повернуться в неї", - йдеться в повідомленні.

Заробітчани, фото: Хвиля
Заробітчани, фото: Хвиля

Підкреслюється, що така звістка є вкрай поганою для польських роботодавців, особливо тих, які займаються будівництвом, промисловістю, логістикою та торгівлею. Адже, саме на ці галузі й припадає близько 64% робочих вакансій.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Нагадаємо, заробітчанин вказав на небезпеку в роботі за кордоном.

Як повідомляв Знай. ua, у Польщі земляк холоднокровно зарізав українця.

Також Знай. ua писав, що заробітчанам відкриє двері омріяна країна, яка дасть фору не тільки Польщі.