У Путіна висунули нову умову обміну полоненими

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив про те, що в процесі обміну військовополоненими між Україною та Росією з'явилася нова перешкода.

Сергій Лавров, фото: AP
Сергій Лавров, фото: AP

За словами Лаврова, необхідним є “процесуальні очищення” всіх, хто знаходиться в списках на обмін. Це вимога висунула українська сторона в тристоронній контактній групі. Також Лавров повідомив про те, що узгодити списки для обміну всіх встановлених полонених закликали ще під час Норманської зустрічі. При цьому розглядалася формула обміну “всіх на всіх”.

У МЗС заговорили про скасування безвіза

У Міністерстві закордонних справ України заперечують загрозу скасування безвізового режиму з Європейським союзом. Про це розповів державний секретар МЗС України Андрій Заяць в інтерв'ю "Апострофу".

Скасування безвізу
Скасування безвізу

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Вступили в силу 5 міжнародних договорів. Найближчим часом ми готуємо укладення угоди про безвізові поїздки з Гренадою. У наступному році ми сподіваємося, що нам вдасться досягти домовленостей про безвізовий режим поїздок громадян України в заморські території і департаменти Франції — оскільки зараз безвізовий режим існує тільки для континентальної частини країни", - сказав дипломат.

В Україні закриють всі дитячі будинки

З'явилася інформація, що в Україні не залишиться жодного інтернату. Це повинно відбутися в результаті реформи, головна мета якої — уникнути потрапляння дитини в дитячий будинок. Відомо, що станом на 2019 рік понад 100 тисяч дітей перебувають у закладах даного типу. Однак, тільки 8% цих дітей — сироти, решта мають родичів або батьків.

Діти в 4 роки, zaxvatu
Діти в 4 роки, zaxvatu

Тепер замість інтернатів держава буде підтримувати сімейні форми виховання дитини: будинки сімейного типу та патронатні сім'ї. Про це стало відомо завдяки повідомленням українського уряду.

Додаткова відпустка для цінителів нічних гулянок

Маркетингове агентство в англійському місті Болтон пішла на незвичайний крок для того, щоб притягнули до роботи молодь, повідомляє ВВС.

важке похмілля
важке похмілля

Як повідомляється, на підприємстві дозволили своїм працівникам перейти на гнучкий графік робочих з урахуванням днів на похмілля. На думку керівництва компанії, це буде стимулювати створення довіри між працівниками і компанією а також відвідування працівниками корпоративних заходів.

Українців можуть залишити без пільг і субсидій

Сьогодні набув чинності закон “верифікацію та моніторинг державних виплат”, який президент Володимир Зеленський підписав ще 18 грудня, повідомляє портал “Годину пік”.

отримання субсидії, фото: 5 канал
отримання субсидії, фото: 5 канал

Згідно з новим законом, будуть перевіряти одержувачів пенсій, субсидій, фінансової допомоги та пільговиків. Якщо виявлять порушення, то порушників можуть зобов'язати повернути всі гроші в бюджет.