Зеленський привітав з Новим Роком на ВДНХ, пакуючи валізи із Богданом у Карпати

Стало відомо, як будуть зустрічати Новий перші особи України — президент Володимир Зеленський та глава ОП Андрій Богдан. Український президент відзначить новий рік у державній резиденції "Синьогора", яка розташована біля села Гута Івано-Франківської області.

Крім подружжя Зеленських у "Синьогору" приїде голова ВП Андрій Богдан зі своєю дівчиною Анастасією Слічною. Також запрошені всі заступники голови ВП зі своїми дружинами. Проте невідомо, чи до їхньої компанії приєднається прем'єр Олексій Гончарук.

Дух Різдва прийшов у Чорнобиль: жителі Прип'яті повернулися додому заради особливого подарунка для міста

В день католицького Різдва, 25 грудня, в зоні відчуження було незвично гамірно і по-особливому святково. Все тому, що в покинуту 33 роки тому Прип'ять повернулися її жителі. Зі Славутича в місто-привид приїхала жменька людей - тих, хто зміг пересилити емоції і біль втрати, щоб подивитися на свій колишній рідний дім.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Мета поїздки проста - вперше встановити і прикрасити новорічну ялинку. За всі роки після аварії в Чорнобилі такого ще не було. Але є і більш глибокий посил заходу - донести до громадськості важливість збереження і музефікації Чорнобильської зони відчуження.

У Львовi гримить Майдан, розлюченi вiйськовi атакували мерiю

Львівські активісти прийшли під стіни Шевченківської районної адміністрації та вимагають, аби міський голова Андрій Садовий офіційно вибачився перед ними.

Протестувальники розмістили довкола будівлі інформаційні плакати, а також принесли із собою залізні бочки, у які барабанять палицями, як це було під час Майдану у Києві 2014 року.

Перерахунок пенсій та зарплат у 2020 році: чи вистачить грошей українцям на життя

Для українців 2020 рік принесе певні соціальні та економічні зміни. Очікується, що мінімальна зарплата в Україні у 2020 році зросте – на 550 грн і складе 4,723 тис. грн. У перерахунку на одну трудову годину становитиме 28,31 грн.

З врахуванням інфляції, зростання якої не надто велике, та впливу мінімальної зарплати в Україні на розрахунок єдиного соцвнеску, очікується зростання ЄСВ більш ніж на 100 грн. ЄСВ у свою чергу йде на виплати пенсії в Україні 2020, допомоги по безробіттю, лікарняних тощо.

"Вогняне кільце" в небі потрапило на фото: мешканці зняли неймовірне явище, останнє у році

У четвер, 26 грудня, відбулося останнє сонячне затемнення в 2019 році. Його спостерігали жителі Азії, Індії, Індонезії.

Затемнення такого типу називають ще "вогненним кільцем", тому що Місяць закриває центр сонця, проте яскраве кільце світла залишається видимим.

Зазвичай щорічно для Землі відбуваються 2 сонячних затемнення. Попереднє було 2 липня, але побачити його могли тільки над Південною Америкою.