В новому 2020 році на громадян України чекають різні зміни у багатьох сферах життя. Відомо, що працювати, навчатися і навіть відзначати свята доведеться трохи по-іншому.

Стара цифра при народженні

Якщо людина народжується в 2020 році, її матері виділять 41 тисячу гривень. Отримати ці гроші можна не відразу. Спочатку - 10000, решту суми виплачувати по 860 грн щомісяця протягом 3 років. Так було і в минулі кілька років.

Школяр, фото з вільних джерел
Школяр, фото з вільних джерел

Нова форма освіти

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Діти, які підуть до школи в 2020, не проходитимуть співбесіду і вибирати шкільну форму самостійно. Почне працювати електронний квиток. Також тепер озвучуватимуть оцінки особисто учню, а не на весь клас. Також відомо, що в 2020 всі російськомовні школи перейдуть на українську мову навчання, з можливістю вивчати російську мову та літературу.

Київська швидка, фото - Інформатор
Київська швидка, фото - Інформатор

Сфера медичних послуг також зустрітися з новими правилами і змінами

Якщо людині раптом стане зле — приїде швидка, незалежно від того, чи є у вас декларація з сімейним лікарем. До 2020 року планують закупити 470 машин швидкої допомоги і відкрити мінімум 25 відділень екстреної допомоги. Ключ до отримання планової медичної допомоги — все ще залишається декларація з сімейним лікарем.

Поліція Харкова, фото: Город Х
Поліція Харкова, фото: Город Х

Нові штрафи для українських водіїв

у 2020 році В Україні посилять штрафи для нетверезих водіїв, порушникам загрожує від 17 до 34 тисяч гривень штрафу, а ось вже за повторне порушення - 51 тисяча гривень та позбавлення водійського посвідчення. Вони до речі, наступного роцку стануть електронними — водійське посвідчення можна показати поліції просто на смартфоні.

Нагадаємо, більше не раби ПриватБанку: на українців чекають серйозні зміни.

Як повідомляв Знай.uа Україна увійшла до топ-10 світових конфліктів: як оцінюють війну на Донбасі західні експерти.

Знай.uа писав, львів'янам дозволили гуляти ніч безперервно: як ходитиме транспорт на Новий рік.