В анексованому Криму перестали викладати українську мову в останній школі, де її вивчали досі. Школа, де до недавнього часу вивчали українську, знаходиться в Феодосії. Про це в ефірі радіо заявив глава "Кримськотатарського ресурсного центру", член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

Ескендер Барієв розповів про ситуацію щодо порушення прав людини на анексованому півострові, підкресливши, що у Криму намагалися закрити кримськотатарські школи.

Ескендер Барієв, скріншот: YouTube
Ескендер Барієв, скріншот: YouTube

"У 2019 році тривали спроби закриття кримськотатарських шкіл, і тільки за офіційними даними змінився статус 16 з них: 7 шкіл залишилися зі статусом кримськотатарської мови, 5 шкіл перевели на двомовну освіту, решта 4 – стали загальноосвітніми. Коли ми отримали рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі, і Росії не вдалося оскаржити його, нам стали повідомляти про те, що в школах стали ініціювати подачу заяв батьками кримськотатарських учнів, для того щоб вони могли вивчати мову факультативно", – розповів Барієв. Ескендер Барієв

Водночас в останній школі в Криму, де, згідно зі статутом, вивчається українська мова, припинили її викладати. Ескендер Барієв зазначив що "єдина школа, де вивчається українська мова, працює в Феодосії, але, за даними місцевих жителів, і це неправда, мову там не вивчають", – розповів він.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

кримські татари
кримські татари

Нагадаємо, раніше у Криму пенсіонерка розцілувала "сталевого гіганта" Путіна: "Це не тільки моє бажання"

Як повідомляв портал "Знай.ua", новорічний феєрверк зніс чоловікові пів черепа: подробиці жахіття під ялинкою

Також "Знай.ua" писав, що Тодоренко поспівчувала українцям в Криму, відпочиваючи на Балі: "Страждають невинні люди!"