Відомо, що весь 2019 рік в Україні визнали найтеплішим за всю історію спостережень, а початок січня 2020 року все ще не проявив справжніх зимових морозів. Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда прогнозує, що січень і лютий будуть досить малосніжними, не дуже холодними, а температура різко змінюватися з тепла на холод.

Прогноз погоди на зиму

За словами синоптика, різка зміна температури призводить до раптових і рясних опадів. Зокрема, вигляді снігу, мокрого снігу, снего-дощів і особливо небезпечних крижаних дощів.

Завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометінституту ДСНС та НАН України доктор наук Вазіра Мартазінова прогнозує, що значно холодною буде перша декада січня, нічна температура в північних регіонах і в горах дійде до -20 градусів, в інших буде тепліше, але все одно нижче -10 градусів за Цельсієм. У другій половині січня очікується потепління. Лютий буде більш м'яким, але з короткочасними різкими похолоданнями.

Скріншот, Метеопрог

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також всі фахівці обіцяють затяжну весну. Згідно з прогнозами Леоніда Горбаня, перша половина березня буде похмурою, з нічними морозами і невеликими снігопадами, а друга половина березня – тепліше, але дощовою і сльотавої.

Нагадаємо, що 31 грудня, була висока температура повітря і сніг розтанув, і синоптики прогнозують, що на Різдво ситуація зміниться.

Як повідомляв портал Знай.ua, у відділі реєстрації актів цивільного стану Мелітополя Запорізької області розповіли про те, які імена були найпопулярнішими серед молодих батьків у минулому році.

Також портал Знай.ua писав, що у Харкові 4 січня очікується похмура і похмура погода, без жодного промінчика сонця.